Dags för världens största handelsdag – Singles Day 11/11
Hem E-HANDEL Dags för världens största handelsdag – Singles Day 11/11

Dags för världens största handelsdag – Singles Day 11/11

Publicerat av: Redaktionen

Singles Day, världens största handelsdag, gjorde en succébetonad premiär på den svenska marknaden förra året.

Dags för världens största handelsdag – Singles Day 11/11 1

Elgiganten räknar med fördubblad försäljning under världens största handeldag – Singles Day

Gensvaret från kunderna översteg förväntningarna och Elgiganten fördubblade sin försäljning jämfört med motsvarande dag året innan.

– Vi tror på en fördubblad försäljning under Singles Day även i år och att det kan bli en lika stor handelsdag som Black Friday på sikt, säger Niclas Eriksson, VD på Elgiganten.

Singles Day är kinas motsvarighet till amerikanska Black Friday och infaller alltid den 11 november (11/11). Singles Day uppstod på 90-talet som en protest mot Alla Hjärtans Dag, för att fira alla singlar men har sedan vuxit till att bli världens största shoppingdag där man unnar sig själv något extra, oavsett relationsstatus. Elgiganten introducerade Singles Day på den svenska marknaden förra året.

– Det är viktigt för oss att lyssna på våra kunders önskemål och följer därför de globala trenderna på marknaden. Gensvaret från kunderna översteg alla förväntningar i fjol och vi dubblade försäljningen jämfört med motsvarande dag året innan. Singles Day är här för att stanna och blir startskottet för årets mest intensiva period med både Black Friday och julhandeln precis runt hörnet, säger Niclas Eriksson.

Erbjudanden för alla

Hörlurar, högtalare, mobiltelefoner och tv-apparater var de mest efterfrågade produkterna förra året. I år kommer både antalet kunder och erbjudanden att mångdubblas.

– Förra året var trots allt premiäråret med en liten försiktig start, nu trycker vi på gaspedalen och ökar antalet erbjudanden rejält. Namnet till trots så är Singles Day inte en shoppingdag enbart för singlar, utan för alla människor, oavsett relationsstatus. Det är ett perfekt tillfälle att handla till sig själv, men också att påbörja årets julklappsinköp och förbereda julfirandet genom att handla till hemmet, säger Niclas Eriksson.

Relaterade Artiklar