D-Link bryter ny mark inom 5G-segmentet med två nya routrar – en bärbar och stationär
Hem GAMING D-Link bryter ny mark inom 5G-segmentet med två nya routrar – en bärbar och stationär

D-Link bryter ny mark inom 5G-segmentet med två nya routrar – en bärbar och stationär

Publicerat av: Redaktionen

D-Link, en global ledare inom smart hem- och nätverksteknik utökar sin familj inom avancerade 5G-enheter med en bärbar router med stöd för Wi-Fi 6 samt en stationär router.

D-Link bryter ny mark inom 5G-segmentet med två nya routrar – en bärbar och stationär

Den bärbara routern (DWR-2101) med stöd för Wi-Fi 6 och den stationära routern (DWR-978) lägger grunden för D-Links produktfamilj inom 5G-tekniken.

Den helt nya bärbara routern (DWR-2101) är speciellt utformad för sömlös anslutning oberoende av tid och plats.

Precis som DWR-2101 erbjuder den stationära routern (DWR-978) snabb anslutning och är anpassad för hem och små kontor.

Den bärbara routern, som har dubbla frekvensband och stöd för Wi-Fi 6, kan anslutas till uppemot 32 individuella enheter samtidigt, vilket gör den lämplig för miljöer med tät datatrafik. Den senaste WPA-3-krypteringen för trådlösa nätverk säkerställer att nätverket är säkert och skyddat.

Den bärbara routern stödjer trådlösa nedladdningshastigheter på upp till 1,6 Gbps medan Wi-Fi 6-stödet möjliggör sammanlagda trådlösa hastigheter på upp till 1,8 Gbps. Då nätverkslatensen för DWR-2101 nästan är obefintlig lämpar den sig speciellt väl för VR-gaming, videostreaming och –samtal samt användning av molnlagring och -applikationer.

Den kompakta designen gör DWR-2101 lätt att bära med sig plus att den inbyggda Ethernetporten gör den till ett jämförtbart alternativ till fast internetanslutning.

D-Links stationära router (DWR 978) är framtagen för att kunna förse hem och små kontor med den nya generationens nätverksteknik utan krav på fast anslutning. Precis som DWR-2101 stödjer den stationära routern höga nedladdningshastigher på upp till 1,6 Gbps. Den olåsta SIM-platsen och multipla 5G-band gör det möjligt för användaren att fritt välja mellan internetleverantörer var de än befinner sig.

DWR-978 med dubbla frekvensband stödjer trådlösa nedladdningshastigheter på upp till 2,6 Gbps och kommer med MU-MIMO-teknik för smidigare 4K-streaming-, VR-gaming- och videomötesupplevelser. Den integrerade LAN- och WAN-porten förser användaren med en flexibel och pålitlig fast anslutning. Den senaste WPA3-krypteringen för trådlösa nätverk säkerställer att det finns ett fullgott skydd för samtliga anslutna enheter.

Båda enheterna går snabbt och enkelt att installera. Det räcker med att föra in ett kompatibelt 5G-SIM-kort för att komma igång. Den bärbara routerns intuitiva pekskärm gör den enkel att övervaka och använda. Det löstagbara batteriet räcker hela dagen även om användaren är konstant uppkopplad. Båda enheterna kan enkelt hanteras genom en gratis app.

Kevin Wen, President of D-Link sade: “Vi vet att 5G och Wi-Fi 6 är två världsomvälvande tekniker som D-Link åtagit sig att göra tillgängligt för kunder globalt. Med de nya lanseringarna tar vi nästa steg. Då efterfrågan för åtkomst till data ökar lavinartat vill vi ge användarna så enkla och flexibla nätverkslösningar som möjligt både i och utanför hemmet, oavsett om de är på resande fot eller arbetar hemifrån. Vi är stolta över att kunna ge människor ett stöd i vardagen med exceptionella lösningar för internetanslutning.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>