CTEK lanserar ny bärbar batteriladdare med Adaptive Boost-teknik
Hem NYHETER CTEK lanserar ny bärbar batteriladdare med Adaptive Boost-teknik

CTEK lanserar ny bärbar batteriladdare med Adaptive Boost-teknik

Publicerat av: Redaktionen

Vi introducerar CTEK CS FREE: Power to go, wherever you are

CTEK lanserar ny bärbar batteriladdare med Adaptive Boost-teknik

CTEK Sweden AB, ett ledande globalt varumärke inom batteriunderhållslösningar, har idag lanserat CS FREE, en ny portabel batteriladdare med en revolutionerande Adaptive Boost-teknik, som på ett säkert sätt ger urladdade fordonsbatterier den kraft man behöver för att komma igång inom 15 minuter.

CS FREE är en portabel lösning, vilket innebär att du inte längre behöver ett eluttag för att hålla dina fordonsbatterier laddade i exempelvis din bil, din motorcykel, din båt, din husbil eller i ett annat fritidsfordon.

Med CS FREE kan du oavsett var du befinner dig ladda ditt fordonsbatteri (12-volt blysyre- eller litiumbatterier*). Med inbyggda dubbla USB utgångar, varav en USB-C på hela 60W och en USB-A utgång, kan du även ladda bärbara datorer, smartphones, surfplattor, kameror och andra USB produkter. För längre underhållsladdning kan du med våra smarta tillbehör dessutom ladda med ström från ett solpanel-kit eller via ett separat servicebatteri. CS FREE är den ultimata 12V-powerbanken för att ha med sig vart du än är.

CS FREE har ett kraftigt inbyggt batteri som tar mindre än en timme att ladda upp genom enhetens snabba USB-C-ingång. När den är fulladdad kommer den att hålla sin laddning i upp till ett år, vilket gör den idealisk att förvara i ditt fordon tills den dagen när du behöver den.

– Vi är väldigt glada över att kunna lansera CS FREE, den första i en ny generation CTEK-batteriladdare. Vi har via vårt Voice of the customer-program identifierat att konsumenter efterfrågat möjligheten att kunna vara oberoende av fast elnät och att snabbt kunna ladda upp ett urladdat batteri utan att vara beroende av eluttag. CS FREE uppfyller båda dessa behov. Det är en multifunktionell portabel laddlösning som ger dig frihet. Du laddar den enkelt och snabbt och kan användas var du än är, säger Stefan Magnusson, försäljningschef för eftermarknad hos CTEK.

CS FREE är anpassad för användning på bilar, motorcyklar, fritidsfordon och båtar. Den är enkel att använda och man startar den med ett enkelt knapptryck. Därfefter ansluter man den till sitt fordonsbatteri eller sin tekniksla utrustning. CS FREE tar hand om resten.

Om du har ett urladdat fordonsbatteri och ditt fordon inte startar visar den tydliga LED-displayen dig när ditt batteri har tillräckligt med energi för att starta ditt fordon. Displayen visar även hur lång tid det är kvar tills ditt batteri är fulladdat.

Viktiga funktioner:

 • Kompatibel med alla 12V blysyrebatterier och litiumfbatterier i fordon.
 • Adaptiv Boost: en revolutionerande ny teknik som utvecklats av CTEK.

CS FREE analyserar noggrant det bästa sättet att säkert ge alla 12V blysyrebatterier eller litiumbatterier rätt mängd energi så att du snabbt kan ladda ditt fordonsbatteri.

Ett fordon med ett urladdat batteri kan starta inom 15 minuter utan behov av att ansluta till ett eluttag. LED-displayen visar dig tydligt när batteriet har tillräckligt med energi för att starta ditt fordon. Till skillnad från de flesta boosters eller hjälpstartare analyserar CS FREE batteriets tillstånd och ger den energi batteriet behöver för att få dig att komma igång igen – vilket innebär att Adaptive Boost är helt säkert för batteriet och fordonselektroniken.

 • Ladda var du vill: CTEK har också lanserat några praktiska tillbehör för att möjliggöra portabel underhållsladdning (5A) via solpanel eller ett 12V-servicebatteri.
  • USB-C-laddningsklämmor – fäst USB-C-laddningsklämmorna på ett separat 12V-servicebatteri, för batteriladdning och underhållsladdning, utan att behöva ansluta till ett eluttag.
  • Solar Panel Kit – CTEK Solar Panel passar perfekt med CS FREE, så att du kan ladda batteriet via en solpanel och använd det var du än är. Fäll upp den, transportera den, och anslut den på bara några sekunder, detta intelligenta solpanel-kit levererar tillförlitlig solenergi när du behöver det.
 • CS FREE har ett internt batteri som tar mindre än en timme att ladda fullt genom enhetens snabba USB-C-ingång. När den är fulladdad kommer den att hålla sin laddning i upp till ett år, vilket gör den idealisk att förvara i fordonet för när du behöver det.
 • Ladda CS FREE via:
  • Eluttag, med hjälp av den medföljande PD-reseladdaren och USB-C-kabeln
  • 12V servicebatteri med hjälp av USB-C-laddningsklämmor (tillval)
  • Solpanel med hjälp Solarpanel charge kit (tillval)
 • Förvaringsalternativ: Förvara och transportera CS FREE med hjälp av CS FREE BAG -en tuff och robust förvaringsväska eller med hjälp av väggfästet CS Wall Mount med sin unika SLIDE LOCK funktion – båda tillgängliga som tillval.
 • Ladda din teknik:

Med kraftfulla USB-C och USB-A utgångar möjligörs laddning av allt från bärbara datorer, smartphones, surfplattor, klockor och kameror med mera, även om CS FREE inte är ansluten till ett eluttag.

 • Nytt utseende: CS FREE har en snygg ny ergonomisk design med ett tufft och stryktåligt hölje.
 • CS FREE levereras med 2 års garanti

– CS FREE är en banbrytande ny produkt som ger den ultimata flexibiliteten för att snabbt och säkert ladda ditt fordonsbatteri. I takt med att många människors körvanor förändras drastiskt – bilar som körs mindre ofta och i många fall på kortare resor – behöver våra fordonsbatterier arbeta hårdare än någonsin vilket innebär ökad risk för urladdade batterier. Många av oss har inte möjlighet att ansluta en batteriladdare till nätström – kanske för att vi bor i ett flerfamiljshus eller för att vi förvarar ett säsongsfordon i en lagringsanläggning eller på en uppfart. CS FREE ger oss inte bara möjligheten att ladda var vi än är, den ger oss också trygghet i att inte bli lämnad med ett urladdat batteri, säger Stefan Magnusson.

Relaterade Artiklar