Hem NYHETER Crescents smarta elcykel blir årets cykel i Finland

Crescents smarta elcykel blir årets cykel i Finland

Publicerat av: Redaktionen

Crescents nya smarta elcykel med låsningsfria ABS-bromsar utsågs till årets vardagscykel 2020 på GoExpo-mässan i Helsingfors.

Det var på den finska GoExpo-mässan som Crescents nya smarta elcykel ELlie premiärvisades i fredags och tilldelades priset som årets vardagscykel 2020.

Det är det finska cykelförbundet som delar ut priset och för andra året i rad så går priset till en elcykel, något som visar på att elcykeln har blivit ett etablerat transportmedel i vardagen.

– Utmärkelsen är ett bevis på att vi lyckats med att skapa något som gör det enklare att välja cykeln i vardagen, vilket är vårt yttersta syfte med Crescent, säger Jari Elamo, VD för Cycleurope i Finland.

Under den gångna veckan har Finlands teknik- och affärspress testat Crescents ny smarta elcykel. Finska teknikmediet Tekniikan Maailma beskriver hur elcykeln genom Crescent Ellie nu tar ett teknikmässigt kliv, med utrustning vi känner igen som det senaste inom till exempel bilvärlden. Redan i höstas testades cykeln av Expressens motorskribent Jan-Erik Berggren som gav cykeln mycket fina recensioner.

Crescent ELlie är en av flera smarta elcyklar som Crescent lanserar till marknaden under våren 2020. Med nya konceptet Koppla smart cykelteknologi blir cyklarna stöldskyddade, spårningsbara och kommunicerar med användaren på ett helt nytt sätt.

-Smarta elcyklar med uppkoppling och ABS-bromsar är en teknikrevolution inom branschen. Det innebär utökad trygghet och säkerhet för cyklisten. Du har alltid koll på din cykel genom mobilen och skulle du falla omkull så meddelas dina anhöriga om var du befinner dig, förklarar Johanna Smedberg, marknadschef och konceptansvarig för Crescents nya koncept Koppla.

Den prisbelönta modellen Crescent ELlie med uppkoppling och ABS-bromsar börjar byggas i Crescents fabrik i Varberg i mitten av mars. Från nästa vecka räknar Johanna Smedberg med att den ska finnas ute i butikerna.

-Vi har drygt 250 butiker i Sverige som kommer att sälja våra smarta elcyklar. De har utbildat sig i den nya teknologin och står redo att hjälpa konsumenten som vill ha en uppkopplad cykel och testa hur säkert det känns att bromsa med ABS-bromsar.

Juryns beskrivning och motivering till Crescent ELlie som årets cykel i Finland 2020:

”Crescent ELlie är säkrast och tryggast på marknaden.

Crescent ELlie ser ut som en traditionell och stilig el-assisterad citycykel men innehåller oväntade säkerhetsegenskaper. Det smarta Koppla -systemet innehåller t.ex. ABS-broms, stöldskyddat batteri, och kraschmeddelande-funktion. GPS-spårning gör det svårt för tjuven att stjäla elcykeln. Ägaren får information till sin mobil om någon rör cykeln.

Man är van vid att se liknande egenskaper i bilar, men nu har Crescent inkluderad dem i sin elcykel”

Juryn uppskattade att cykeln är enkel att underhålla liksom cykelns mångsidiga utrustning.

Enligt juryn så gör cykelns ram med lågt insteg att vem som helst använda cykeln, vilket innebär att de potentiella användarna är många. Crescent ELlie är den optimala vardagscykeln.

Relaterade Artiklar