COOPS förra VD Magnus Johansson är ny Styrelseordförande i Quick-Commerce bolaget Vembla
Hem TRANSPORT-&-LOGISTIK COOPS förra VD Magnus Johansson är ny Styrelseordförande i Quick-Commerce bolaget Vembla

COOPS förra VD Magnus Johansson är ny Styrelseordförande i Quick-Commerce bolaget Vembla

Publicerat av: Redaktionen

Coops förra VD Magnus Johansson blir ny styrelseordförande i Vembla.

 Den tidsperiod som VD på COOP präglades av kraftig digital förändring samt omställning mot snabba hemleveranser.

En erfarenhet som nu kommer väl till pass för skiftet mot tredje-generationens e-handel “Quick-Commerce”.

Skiftet mot “Quick-Commerce” drivs på av 18 till 35-åriga konsumenter i storstäderna som inte vill planera sina inköp av dagligvaror och som efterfrågar en högre grad av bekvämlighet med direkta hemleveranser.

I rollen som styrelseledamot kommer Magnus Johanssons tidigare erfarenhet som VD på COOP väl till hands hos Vembla.

  • “Hela last-mile utmaningen oavsett bransch är både en intressant men framför allt utmanande situation där många av framtidens företag just nu byggs. Vembla är inte bara en spännande aktör men framför allt en innovativ aktör som präglas av ett hållbart tänk kring både sin produkt och sitt företagande. Mat-branschen står inför stora vägvalsfrågor i sina kunderbjudanden där aktörer som Vembla erbjuder andra lösningar än traditionella aktörer, vilket för egen del känns väldigt spännande att få vara en del i att vidareutveckla”, säger Magnus Johansson blivande styrelseordförande i Vembla.

Vembla lanserades under COVID-19 krisen och upplever nu ett paradigmskifte inom konsumenters efterfrågan på bekvämlighet. Ett behov som även syns tydligt i Vemblas ökade orderingång på över 1, 100 % sedan förra sommaren. Vembla genomför en kapitalanskaffning om 30 miljoner kronor där 75 % av rundan redan är täckt.

  • COOPS förra VD Magnus Johansson är ny Styrelseordförande i Quick-Commerce bolaget Vembla

    VD Sunil Dutt och nya ordföranden Magnus Johansson, tidigare VD på Coop.

    “För att kunna hantera tillväxten samt logistiken behövs kunskap och erfarenhet från större retailföretag. Vi är därför oerhört glada att Magnus Johansson ansluter sig till Vemblas styrelse. Magnus med sin omfattande kunskap inom området är rätt person att stötta bolagets pågående tillväxt”, säger Sunil Dutt, VD och Grundare av Vembla AB.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar