Coop tar täten för kvalitetssäkrad märkning av allergena livsmedel med NiceLabels lösning
Hem NYHETER Coop tar täten för kvalitetssäkrad märkning av allergena livsmedel med NiceLabels lösning

Coop tar täten för kvalitetssäkrad märkning av allergena livsmedel med NiceLabels lösning

Publicerat av: Redaktionen

Schweiz-baserade livsmedelsproducenten Coop har valt NiceLabel, en ledande global utvecklare av mjukvara för etikettdesign och etiketthanteringssystem, för att hjälpa till att effektivisera och förbättra märkningsprocesser vid företagets fabriker och butiksbagerier.

Coop tar täten för kvalitetssäkrad märkning av allergena livsmedel med NiceLabels lösning 2Det omfattar design, hantering, kvalitetskontroll och tillverkning av etiketter för livsmedel som innehåller allergener och etiketter med information om ingredienser och näringsinnehåll, på ett sätt som är konsekvent och som möjliggör spårbarhet.

Coop är det näst största dagligvaruföretaget i Schweiz och har använt NiceLabels etiketthanteringssystem i sina produktionsställen. Det senaste projektet innebär att livsmedelskedjan implementerar den nya funktionaliteten till sina 45 butiksbagerier för att förbättra märkningskvaliteten och säkerheten.

NiceLabels system gör det möjligt för Coop att konsolidera märkningsprocesserna, att eliminera inkonsekvent märkning samt förbättra arbetsflöden och kvalitetssäkerheten vid design och utskrift av produkt- och paketeringsmärkning.

Didier Gremaud, Head of IT Processes ERP Production Companies på Coop, säger:

–  Vi kan inte ignorera branschens utmaning när det gäller märkning av allergener. Coop kräver att alla livsmedel som produceras i butikerna är tydligt och enhetligt märkta med ingredienser och potentiella allergener. Att rulla ut NiceLabel till våra 45 butiksbagerier gör det möjligt för oss att göra just det.

NiceLabels etiketthanteringssystem integrerar med Coops befintliga SAP-system. Varje produktionsställe och bageri kan producera sina egna etiketter, men det centraliserade dokumenthanteringssystemet innebär att bara särskilda användare kan göra förändringar, vilket medför ett säkrare arbetsflöde där märkningen blir konsekvent och kan ske i rätt tid. Coop kan nu använda övergripande mallar som ser till att etiketterna har det rätta formatet utifrån vad som är godkänt, oavsett vilken skrivare som används eller vilken upplösning som ligger till grund för utskriften.

–  Dessutom har NiceLabel digitaliserat våra processer och eliminerat den IT-relaterade utmaningen som uppstod varje gång vi ville ändra en etikett. Tidigare hade vi flera gränssnitt för olika skrivarlösningar. Nu har vi ett system, en knytpunkt och ett gränssnitt. NiceLabels dokumenthanteringssystem loggar allt från spårbarhet och har varit kritisk för våra kvalitetskontrollsprocesser, säger Didier Gremaud från Coop.

Ken Moir, VP, Marketing på NiceLabel säger:

–  Livsmedelsbranschen är under förändring, och samtidigt som konsumentsäkerheten är det centrala, finns en stor osäkerhet kring vilka krav som finns. Det är bra att en branschledare som Coop tar täten när det gäller livsmedelsmärkning och säkerhet och tar ett avgörande steg genom att förändra sättet som de märker livsmedel på i sina butiker.

–  Vi samarbetar med Coop för att hjälpa dem nå sina mål genom att möjliggöra produktion av etiketter som kan användas över hela företaget, på ett konsekvent sätt, med snabbhet och korrekthet över hela processen. Oavsett i vilket bageri eller vid vilken produktionsenhet som etiketten skrivs ut, kan användare och kunder vara trygga i att den innehåller korrekt och uppdaterad information kring allergener och näringsinnehåll. Den processen stöds av NiceLabels dokumenthanteringssystem som effektiviserar, automatiserar och förbättrar kvalitetssäkerheten, eliminerar risken med den mänskliga faktorn och förbättrar den övergripande informationen.

NiceLabels etiketthanteringssystem finns nu också tillgängligt i molnet i och med lanseringen av Label Cloud, världens första etiketthanteringssystem för det publika molnet. Mer information finns på: https://www.nicelabel.com/label-management-system/label-cloud

Relaterade Artiklar