Convini växer genom att förvärva HelloFreshGo i Tyskland
Hem LEVERANTÖRER Convini växer nu genom att förvärva HelloFreshGo i Tyskland

Convini växer nu genom att förvärva HelloFreshGo i Tyskland

Publicerat av: Redaktionen

Convini som är Sveriges marknadsledande leverantör av smarta obemannade måltidsbutiker och kaffelösningar på arbetsplatser, ökar nu expansionstakten genom att förvärva HelloFreshGo i Tyskland.

Convini etablerade sig redan 2019 i Tyskland genom förvärvet av startupbolaget How I Like och har idag över 100 måltidsbutiker i Berlin med omnejd.

Convini växer genom att förvärva HelloFreshGo i TysklandNu står det klart att svenska tillväxtföretaget Convini förvärvar HelloFreshGo. Parterna har den 19 maj träffat en överenskommelse och avtalet träder i kraft den 1 juni 2022. Förvärvet av den största konkurrenten i Tyskland är ett steg i Convinis internationella expansion och bolaget blir i och med affären också marknadsledande i Tyskland. Convini går från dagens dryga 100 obemannade måltidsbutiker i Berlin med omnejd till över 300 enheter över stora delar av landet med initialt fokus på Köln, Düsseldorf, Hamburg och Berlin.

– Tyskland är en strategisk marknad för oss och förvärvet av HelloFreshGo är en viktig del av våra expansionsplaner. Detta är ett stort steg för vår vidare etablering i Tyskland och vi är mycket stolta och glada över att nu kunna offentliggöra affären, säger Mats Palmquist Vd Convini.

Just nu sker en strukturomvandling i arbetslivet till följd av pandemin och convenience-sektorn i Tyskland har stor utvecklingspotential, särskilt på arbetsplatser. Synen på och vikten av en god arbetsmiljö håller på att utvecklas och mat och dryck blir en allt viktigare del.

– Vår vision är att hjälpa ännu fler människor på den tyska arbetsmarknaden att må bra och prestera bättre och dessutom bidra till att allt fler tyska arbetsgivare får möjligheten att öka effektivitet och välmående hos sina medarbetare, avslutar Mats Palmquist.

Familjeföretaget Convini grundades för över 25 år sedan och är idag ledande på den svenska och europeiska marknaden med flest obemannade måltidsbutiker på arbetsplatser av alla aktörer. Förvärvet ligger i linje med den strategiska plan som antogs 2018 om att göra Convini till ett miljardbolag och den ledande aktören i Europa.

– Det känns tryggt att ett framgångsrikt svenskt och familjeägt företag nu tar över verksamheten som vi byggt upp, säger Markus Schneider, Vd HellofreshGo. Jag ser verkligen fram emot att följa Convinis utveckling och framför allt hur de kommer att påverka våra konsumtionsmönster, hur vi i Tyskland äter och dricker på våra arbetsplatser.

Relaterade Artiklar