Conrad installerar innovativt gränssnitt åt Norges främsta energileverantör
Hem APPAR Conrad installerar innovativt gränssnitt åt Norges främsta energileverantör

Conrad installerar innovativt gränssnitt åt Norges främsta energileverantör

Publicerat av: Redaktionen

Under sommaren 2020 installerade Conrad sin Internet of Things-plattform åt det norska elbolaget Fjordkraft.

Nu kan deras kunder optimera sin energianvändning genom Conrads smarta lösning.

– Tack vare gränssnittet PaaS från Conrad Connect kan vi leverera smarta tjänster till våra appanvändare och ge dem ett mervärde, säger Alf Kåre Hjartnes, Executive Vice President och Head of Technology på Fjordkraft.

Etableringen av Conrad Connect inleddes 2016 och sedan dess har utvecklingen av plattformen tagit ordentlig fart. Idag är Conrad Connect en av de marknadsledande aktörerna inom sitt område och erbjuder sin innovativa IoT-plattform världen över, till både företag och privatkunder. I Fjordkrafts fall har Conrad installerat sin PaaS API-plattform vilket gör det möjligt att kombinera över 110 IoT-leverantörer. Syftet med installeringen var att minska elkostnaderna för Fjordkrafts kunder genom att de själva skulle kunna kontrollera energianvändningen via sina smarta enheter, utan behov av en fysisk gateway.

Conrad installerar innovativt gränssnitt åt Norges främsta energileverantör– I Norge varierar elpriserna från timme till timme, genom PaaS API-plattformen kan konsumenten anpassa sin konsumtion av förnybar energi. Till exempel är energipriserna lägre på natten och genom Fjordkrafts app kan då konsumenten välja att ladda sin bil när elpriserna är som lägst. Fjordkraft kan alltså optimera laddningen av fordonet – och anpassa den till det lägsta elpriset, säger Robert Erdmann, Managing Director för Conrad Connect.

Smidigt sätt att optimera sina smarta enheter

Att bygga ny infrastruktur, hantera IT-system eller rekrytera IoT-specialister till ett projekt kan vara tidskrävande, och med höga kostnader som följd. Tanken bakom Conrad Connect är att underlätta för företagen och erbjuda kunderna enkla lösningar inom olika områden som energihantering, byggnad och tillverkning.

– Det absolut mest fördelaktiga med att använda sig av våra IoT-plattformar är att företagen inte behöver oroa sig för att få alla olika tillverkare anslutna, det tar vi hand om. Det sker dessutom på en mycket hög nivå vilket gör att våra kunder, ofta elleverantörer, kan maximera och konsumera energi på ett smart och miljövänligt sätt utan att behöva lägga ned för mycket tid eller resurser, avslutar Robert Erdmann.

Relaterade Artiklar