Comviq digitaliserar kundservicen med chatboten Viq
Hem NYHETER Comviq digitaliserar kundservicen med chatboten Viq

Comviq digitaliserar kundservicen med chatboten Viq

Publicerat av: Redaktionen

En av de viktigaste kommunikationskanalerna idag är chatt.

Comviq digitaliserar kundservicen med chatboten Viq 2Det är ett bekvämt och enkelt sätt att hålla kontakt med familj och vänner, och allt vanligare i kontakten med företag. Comviq har sedan länge en prisbelönt kundservice som nu digitaliseras och utvecklas ytterligare genom den nya medarbetaren: chatboten Viq.

Nästan hälften av alla internetanvändare använder idag chatt dagligen* för att hålla kontakt med familj och vänner. För Comviq är chatt viktigt även för kundservice då en stor del av kundkontakten sker via direktchatt på hemsidan, och det är den snabbast växande kanalen för service. Nu får kundservicemedarbetarna en ny kollega då Comviq lanserar den digitala chatboten Viq.

Viq kan likt en människa föra enklare konversationer och hjälpa kunderna via artificiell intelligens. Den virtuella assistenten kommer chatta med kunderna genom Facebook Messenger och besvara vanligt återkommande frågor om bland annat fakturor, abonnemang och kontantkort.

– Vi vill förenkla för våra kunder och möta dem där de finns på deras villkor. Nu tar vi ytterligare ett kliv i vår innovationsresa och är mycket stolta över att presentera vår nya medarbetare Viq. Genom Viq och användningen av artificiell intelligens fortsätter vi ligga i framkant för digital teknik och kan ge fler kunder snabb och smidig service, säger Oscar Karlsson, affärsområdeschef på Comviq.

Tidigare i år blev Comviq rankat som bäst i telekombranschen på service i en oberoende undersökning av Service Score. Nu förstärker Comviq sitt serviceerbjudande ytterligare genom att ge kunderna möjlighet att ställa frågor till Viq direkt i Facebook Messenger, dygnet runt året om. Ju mer kunderna chattar med Viq desto smartare kommer chatboten bli på att förstå och lära sig svara inom fler ämnen. Vid svårare frågor kan Viq även ta hjälp av andra kundservicemedarbetare för att underlätta för kunderna och säkerställa god service.

*Svenskarna och internet 2017, https://www.iis.se/docs/Svenskarna_och_internet_2017.pdf

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>