Coffee Stain väljer Piktiv för att ge populära spelet Goat Simulator nytt liv
Hem GAMINGE-SPORT Coffee Stain väljer Piktiv för att ge populära spelet Goat Simulator nytt liv

Coffee Stain väljer Piktiv för att ge populära spelet Goat Simulator nytt liv

Publicerat av: Redaktionen

Snabbväxande konsultbolaget Piktiv har ingått ett långsiktigt samarbete med datorspelsutvecklarna Coffee Stain.

Coffee Stain väljer Piktiv för att ge populära spelet Goat Simulator nytt liv

Jonas Bjering, vd och grundare av Piktiv

Arbetet avser i första hand mobilversionen av den populära spelserien Goat Simulator, där Piktiv genom samarbetet kommer underhålla och vidareutveckla den nuvarande produkten.

— Vi är stolta över att få vara med och förvalta det varumärke som satt Skövde på kartan. Som konsultbolag vill man alltid hitta de mest intressanta uppdragen för sina medarbetare att jobba på och att nu på allvar ge oss in i spelbranschen känns som ett fantastiskt komplement till vårt arbete inom fintech och tillämpad maskininlärning. Det här kontraktet ger oss rätt förutsättningar för att fortsätta växa under 2021, säger Jonas Bjering, vd och grundare av Piktiv.

Under 2020 kommer Piktiv behöva nyrekrytera ett tiotal personer, då uppdraget kräver stora personalresurser.

Goat Simulator har sålts i miljontals exemplar och har sedan första lansering kommit i ett antal expansioner. I Piktivs uppdrag ingår att uppdatera alla dessa versioner till den senaste spelteknologin och ta det till fler plattformar.

– Goat Simulator är ett spel som hade kunnat bli en kortlivad fluga när det lanserades 2014, men på Coffee Stain har vi visat världen att man inte ska underskatta vad vår get kan åstadkomma. Nu tar vi hjälp av Piktiv för att ge spelet en bättre teknisk grund och för att tillsammans valla geten in i framtiden, säger Albert Säfström, VD på Coffee Stain Publishing.

 

Relaterade Artiklar