Clas Ohlson och Daresay vinner internationellt designpris!
Hem NYHETER Clas Ohlson och Daresay vinner internationellt designpris!

Clas Ohlson och Daresay vinner internationellt designpris!

Publicerat av: Redaktionen

I februari i år lanserade Clas Ohlson den nya produkten Smart Plug tillsammans med appen Clas Ohlson Home.

Clas Ohlson och Daresay vinner internationellt designpris! 2Denna enkla smarta-hem-lösning har blivit mycket uppskattad av kunderna och nu uppmärksammas appen, som låter användaren fjärrstyra Smart Plug-anslutna eluttag från mobilen, dessutom med det internationellt erkända designpriset Red Dot Award.

Red Dot Award delas ut vid en prisceremoni i Berlin den 26 oktober, men redan idag avslöjades vinnarna i de olika kategorierna inom ”Communication Design”. Clas Ohlson Home får pris både i kategorin ”Apps/Tools” samt ” Interface & User Experience Design, Smart Home Solutions”.

– Att göra saker och ting enkelt och tillgängligt för våra kunder är något vi eftersträvar i allt vi gör och det tror jag är starkt bidragande till att appen blivit så väl emottagen. Det är en lösning som passar de flesta och som inte kräver några särskilda tekniska förkunskaper. Det är helt enkelt första steget mot ett lite smartare hem som är tillgängligt för många, säger Peter Olsson, som projektlett arbetet på Clas Ohlson.

Appen har utvecklats av den digitala byrån Daresay, som även 2017 lyckades vinna ett Red Dot Award, då för sitt arbete med Länsförsäkringar Bank.

– Det har varit inspirerande att arbeta så nära Clas Ohlson-teamet eftersom de, precis som vi på Daresay, drivs av en stark vilja att göra det smarta hemmet enkelt och tillgängligt för alla. Att arbetet nu uppmärksammas med ett internationellt pris är naturligtvis extra roligt, säger Kurt Sillén, Business Director på Daresay.

Red Dot Award: Communication Design har delats ut sedan 1993 (fram till 2001 under namnet ”Deutscher Preis für Kommunikationsdesign”) och vinnarna i de olika kategorierna utses av en internationell expertjury.

Clas Ohlson Home finns att ladda ned gratis från Google Play samt Apple App Store.

Relaterade Artiklar