Ciqola Carpets lanseras med helt ny webshop, byggd med Storm Commerce

Ciqola Carpets, en ny svensk e-handlare av kvalitetsmattor inom Rusta-koncernen, har nu lanserat sin webshop.

Per Wennerström (till vänster), CEO Homeshop Venture, Rusta Group i samspråk med Andreas Bertilsköld, projektledare Ciqola Carpets.

Tillsammans med IT-konsulten Sigma har Ciqola Carpets implementerat Storm Commerce plattform för både e-handel och PIM.

– Hos Ciqola Carpets samlas ett brett och unikt utbud av prisvärda kvalitetsmattor för hemmets alla rum. För att nå ut med vårt erbjudande behövde vi en inspirerande och funktionell e-handel, säger Andreas Bertilsköld som är projektledare för Ciqola Carpets.

Tillsammans med Sigma IT har Ciqola Carpets implementerat Storm Commerce e-handelsmotor med inkluderat PIM-system (Product Information Management) och Umbraco CMS för sin nya e-handel.

– Vi sökte en framtidssäker plattform med goda möjligheter för snabb och stegvis utveckling, och fann lösningen hos Storm Commerce. Med Sigma som e-handelspartner och Storm Commerce som PIM och e-handelsmotor, har vi rätt systemförutsättningar för att nå ut med vårt erbjudande. Dessutom är Umbraco CMS liksom Storm Commerce både intuitivt och användarvänligt, och det var viktiga krav för oss, förklarar Andreas vidare.

Sigma IT, som har lång erfarenhet av både e-handelsprojekt och PIM-projekt, gjorde implementationen på Ciqola Carpets webshop.

– Vi rekommenderade Ciqola Carpets kombinationen Storm–Umbraco. För det första på grund av att projekten går väldigt snabbt från beslut till att en första version är uppe. Storm Commerce har flera olika API:er och annan färdig funktionalitet, vilket gör det möjligt för oss som partner att integrera och sy ihop valda system på ett standardiserat och kvalitetssäkrat sätt. För det andra går det smidigt att skapa en modern användarupplevelse med Umbraco som verktyg, och tillsammans med Storm Commerce blir e-handelslösningen både effektiv och skalbar för framtiden, säger Adan Hultgren, affärsutvecklare på Sigma IT.