Canon lanserade lättskött miljövänlig bläckstråleskrivare för företag
Hem NYHETER Canon lanserade lättskött miljövänlig bläckstråleskrivare för företag

Canon lanserade lättskött miljövänlig bläckstråleskrivare för företag

Publicerat av: Redaktionen

IT-Kanalen träffade Canon på mässan som för första gången i Europa visade sin nya bläckstråleskrivare för små och medelstora företag, WG7550 som kommer i handeln i juni/juli.

Canon lanserade lättskött miljövänlig bläckstråleskrivare för företag 3På plats från Canon Inc i Tokyo var Tomohiro Kawaguchi, Marketing Manager som varit med och utvecklat WG7550. Tomohiro, som efter mässan skulle återvända till Japan, berättade att han tidigare arbetade under en period i Tyskland och att han redan då förstod att de nordiska länderna tar miljöfrågorna på särskilt allvar. Därför kändes det naturligt att komma hit och lansera den här produkten på Dustin Expo i Stockholm.

– Vi har ett brinnande intresse av att kunna erbjuda produktiv utskriftskapacitet till företag i alla sektorer, med enheter som har låga driftskostnader och minimala underhållsbehov berättar, Suhaib Hussain, produktspecialist Inkjet hos Canon Europé på plats i Stockholm. WG7550 är lämplig för den som skriver ut upp till 5 000 sidor per månad och är lätt att använda och enkel i sitt utförande, fortsatte han. Även gränssnittet är enkelt och snyggt.

Vi fick inte bara se utsidan utan man demonstrerade produkten och öppnade den för oss. Vi såg hur man enkelt byter bläckpatroner och hur en smart pappersmatare begränsar eventuellt papperstrassel.
Det är som att titta på motorn i en nutida personbil. Det är lättöverskådligt och snyggt med få delar att inspektera. Tanken med den här modellen är också att den ska vara så lättanvänd att den fungerar på kontor där man saknar särskild teknisk expertis. Kostnaden per utskrift är låg och priset konkurrenskraftigt får vi också veta.

Använd olika media

Den som skriver ut eller skannar och kopierar kan jobba snabbt. Det finns plats för mycket papper och därför behöver man inte fylla på så ofta. Skrivaren klarar upp till 80 utskrifter i minuten. Det går att skriva ut på olika pappersstorlek, både A4 och A3, vilket gör att skrivaren är lämplig för exempelvis arkitektbyråer. Att det är en bläckstråleskrivare och inte laser gör också att det går att använda många olika slags papper med olika egenskaper. Canon tror därför på stor uppfinningsrikedom när det gäller hur kunden kommer att använda den. I Japan, där modellen släpptes i fjol, är det ett företag som säljer grönt te som skriver ut direkt på sina förpackningar. I Japan är det också flera skolor som köpt modellen.

Bra för miljön

Canon lanserade lättskött miljövänlig bläckstråleskrivare för företag 4Ett försäljningsargument är att det krävs mindre ström än för de laserskrivare som många har idag på de kontor som skrivaren är avsedd för. Det behövs nämligen ingen fläkt. Bläcket torkar direkt och av sig själv. Det betyder att skrivaren passar väl för den miljömedvetne – helt i linje med många andra produkter från just Canon som har en tydlig miljöambition.

IT-Kanalen mötte också Christer Byfors, affärschef på Canons Imaging Technology and Communications Group i Norden. På väggen till montern visar han Canons historia inom hållbarhet. Christer berättade om Canons filosofi på det området. Det handlar förstås om att ha så liten inverkan på klimatet som möjligt – både den egna inverkan och kundernas. Miljöarbetet ingår i Canons ledord Kyosei som betyder att ”leva och arbeta tillsammans för allas bästa”

– Den nya WG7500-serien stöttar dagens hektiska, mångskiftande arbetsflöden, använder Canons smarta bläckstråleteknik för att maximera effektiviteten, minska behovet av löpande underhåll och i slutändan sänka den totala ägandekostnaden för arbetsstyrkor med mindre resurser.”, summerar den nordiska produktchefen Hilde Ekroll-Heurlin vårt besök hos Canon.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>