Candidator DGC flyttar Åhléns till molnet
Hem NYHETER Candidator DGC flyttar Åhléns till molnet

Candidator DGC flyttar Åhléns till molnet

Publicerat av: Redaktionen

Nu går Åhlens mot en stor transformation av sin IT-leverans och kommer att flytta så mycket som möjligt av drifttjänsterna till molnet.

Candidator DGC flyttar Åhléns till molnet 2Åhlens har ingått ett avtal tillsammans med Candidator DGC på 5 år som innebär att de får ett helhetsansvar över Åhléns IT-drift för varuhus, servicekontor och lager. Candidator DGC blir också Cloudpartner för Åhlens resa till molnet.

Inom Åhléns pågår ett flertal projekt som syftar till att ersätta gamla IT-system mot nya för att kunna applicera en ny molnbaserad leverans. Fokus kommer ligga på att leverera en skalbar, kostnadseffektiv och framtidssäkrad drift för att möta behoven av snabbhet och flexibilitet.

”Att vi blir Cloudpartner till Åhléns innebär att vi kommer möta deras önskemål kring att flytta så mycket som möjligt av verksamheten till molnet och göra en långsiktig strategi tillsammans. Projektet inleds med en analys där vi tittar på vilka funktioner som passar bäst att köra i molnet och vad som behöver köras i Candidator DGCs molntjänster. Azure och molnanpassade lösningar kommer vara centralt i denna IT-leverans.” säger Jan Franzén, försäljning på Candidator DGC.

”Utgångspunkten i upphandlingen var Åhléns ”Cloud-first-strategi”, vilket är en förutsättning för att möta behoven av snabbhet och flexibilitet inom dagens retail. Vi valde Candidator DGC som leverantör eftersom de står för ett innovativt och lyhört tänk i kombination med ett starkt kundfokus.” säger Ola Toresten, CIO på Åhléns.

Relaterade Artiklar