Hem E-HANDEL C.A.G slutför förvärvet av e-handelsbolaget Ateles

C.A.G slutför förvärvet av e-handelsbolaget Ateles

Publicerat av: Redaktionen

CAG Group AB (publ) har idag slutfört förvärvet av Ateles Consulting AB.

C.A.G slutför förvärvet av e-handelsbolaget Ateles 2

Åsa Landén Ericsson, VD C.A.G Group

Ateles är specialister på att utveckla e-handelslösningar med relaterade tjänster inom områdena e-Commerce, Growth och Creative. Bolaget har kontor i Stockholm, Linköping och Oslo med sammanlagt cirka 50 medarbetare. Omsättningen 2019 uppgick till ca 77 mkr och på kundlistan finns välrenommerade varumärken som Boots, Kinto (Toyota), Maxbo och Holistic.

Köpeskillingen uppgår till sammanlagt 46,7 mkr på kassa- och skuldfri basis och erläggs kontant. Köpeskillingen motsvarar en EV/EBIT-multipel om 6,2 baserat på prognostiserat resultat 2021. Förvärvet konsolideras från 1 januari. I samband med förvärvet byter Ateles namn till C.A.G Ateles.

– Ateles tillför flera viktiga strategiska dimensioner till C.A.G. Ateles driver en projekt- och mjukvarubaserad affär där djup verksamhetskunskap inom det växande e-handelsområdet är viktig. Med en projektbaserad verksamhet primärt riktad till kunder i privat sektor är möjligheterna till rekrytering av kompetenta yngre medarbetare goda. Ateles lokalisering i Linköping ser vi som en styrka i detta sammanhang och även närvaron i Oslo som kan ge nya affärsmöjligheter. Ateles kompletterar vår nuvarande verksamhet mycket väl och vi är glada att välkomna dem i C.A.G-familjen, säger Åsa Landén Ericsson, VD C.A.G Group.

– Ateles djupa kompetens inom utveckling av digitala lösningar för e-handel kompletteras nu med C.A.Gs breda IT-kompetens och marknadsnärvaro. De bästa kundresorna med högst konvertering från besök till köp sker genom anpassade och väl genomförda projekt, baserade på vedertagen teknik. Att lyckas bygga detta från strategi till genomförande kräver en bred kunskap om digital handel och djup teknisk kompetens. Tillsammans kommer vi att utveckla våra kunder mot högre konvertering och framgångsrika affärer, både online och fysiskt, säger Lars Johan Strand, VD C.A.G Ateles.

Relaterade Artiklar