Hem NYHETER C.A.G expanderar inom e-handel och förvärvar Ateles

C.A.G expanderar inom e-handel och förvärvar Ateles

Publicerat av: Redaktionen

CAG Group AB (publ) har idag tecknat avtal om förvärv av Ateles Consulting AB.

C.A.G expanderar inom e-handel och förvärvar Ateles 2

Åsa Landén Ericsson, VD för CAG Group AB

Ateles är specialister inom e-handelslösningar och relaterade tjänster inom områdena e-Commerce, Growth och Creative och har kontor i Stockholm, Linköping och Oslo med sammanlagt cirka 50 medarbetare.

Omsättningen 2019 uppgick till ca 77 mkr och på kundlistan finns välrenommerade varumärken som Boots, Kinto (Toyota), Maxbo och Holistic.

Köpeskillingen uppgår till sammanlagt 46,7 mkr på kassa- och skuldfri basis och erläggs kontant. Köpeskillingen motsvarar en EV/EBIT-multipel om 6,2 baserat på prognostiserat resultat 2021. Tillträde sker per 14 januari 2021 och förvärvet konsolideras från 1 januari. Ersättning för Bolagets nettokassa erläggs efter tillträde i januari.

– Ateles är en ledande spelare på den växande marknaden för e-handelslösningar, säger Åsa Landén Ericsson, VD för CAG Group AB. Inte minst detta år har visat betydelsen för kommersiella verksamheter att utveckla digital handel. Ateles har ett komplett erbjudande inom e-Commerce och kontinuerlig optimering av Customer Experience vilket vi ser som en styrka. Ateles kompletterar vår nuvarande verksamhet väl både tekniskt och affärsmässigt och ger oss en plattform för att växa vidare ifrån, säger Åsa Landén Ericsson.

– Med C.A.G som kunnig ägare kommer Ateles erbjudande och leverans att förstärkas ytterligare. C.A.G har en offensiv plan för Ateles vilket ger oss möjlighet att med full kraft fokusera på att uppfylla vår vision om att bli Nordens bästa leverantör inom digital handel, säger Ateles VD Lars Strand.

Relaterade Artiklar