By Mates annonserar nytt samarbete med Stockholms Stad för sommaraktivering av ungdomar.
Hem GAMING By Mates AB annonserar nytt samarbete med Stockholms Stad för sommaraktivering av ungdomar

By Mates AB annonserar nytt samarbete med Stockholms Stad för sommaraktivering av ungdomar

Publicerat av: Redaktionen

By Mates AB har tillsammans med Stockholms Stad genomfört ett sommarevent under en vecka på Medborgarhuset i Hägerstensåsen där flera hundra ungdomar engagerade sig i digitala aktiviteter undervecka 24.

Eventet var startskottet inför samarbetet och nu börjar planeringen för uppskalning.

By Mates annonserar nytt samarbete med Stockholms Stad för sommaraktivering av ungdomar.Genom att mixa lokal närvaro med digitalt engagemang går det att aktivera ungdomar och unga vuxna på ett sätt som når brett och engagerar fler. Målet är att utbilda lokala ledare som kan engagera och driva projektet framåt lokalt, men också hjälpa andra stadsdelar att engagera sig på samma sätt. Under veckan har By Mates närvarat med coacher, datorer och föreläsare. All aktivitet drivs framåt via plattformen Mates.gg.

“Ett väldigt lyckat första case och roligt att se så många engagerade ungdomar och föräldrar. Ser verkligen mycket fram emot att få utveckla detta koncept vidare.”

– Alvaro Zagal, samordnare Stockholms Stad

“Det är starkt när man ser allt jobb, alla tankar och ideer omsättas till verklighet och samtidigt skapa positiva intryck för så många unga.”

– Andreas Bengtsson, VD By Mates AB

Tjänsten “Digitalt fritids” kommer att lanseras bredare under året och framåt utvärderas varje förfrågning för sig.

Relaterade Artiklar