Butiken som gör hemmet smartare
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGARIT-LÖSNINGAR Butiken som gör hemmet smartare

Butiken som gör hemmet smartare

Publicerat av: Redaktionen

Med en användarvänlig app och en enkel plugg i vägguttaget kan du göra nybryggt kaffe utan att lämna sängen.

Butiken som gör hemmet smartare 1

Mathias Degrander

Mathias Degrander grundade Smarthomebutiken.se i våras, en webbutik som inriktar sig på att sälja smarta produkter till ett uppkopplat hem. Här finns främst wifi-styrda hjälpmedel till hemmet och sommarstugan, som kameror och larm som styrs via mobilen. Nu lanserar Smarthomebutiken dessutom marknadens tunnaste, minsta och billigaste smartplugg.

– Det är en plugg som sätts i stickkontakten och som styrs via en enkel app i telefonen, berättar Mathias Degrander.

– Du kan slå på kaffebryggaren från sängen, tända och släcka lampor, slå på värmen eller starta bevattningen i trädgården från jobbet, helt utan klumpiga externa komponenter – allt som krävs är smartpluggen, wifi och vår app. Det går också att styra pluggen och alla uppkopplade enheter via rösten, eller schemalägga så att allt sköts automatiskt.

Smarthomebutiken erbjuder även gratis rådgivning och tips för den som vill ha ett mer uppkopplat och smartare hem.

– Du kan komma till oss och berätta om dina behov och önskemål och så hittar vi tillsammans den bästa lösningen för just dina behov. Har inte vi produkterna som krävs tar vi i första hand reda på om vi kan ta in dem, annars lotsar vi vidare till andra butiker – det viktiga för oss är att kunden får ett smart hem som den är nöjd med, säger Mathias Degrander.

Framöver kommer andra egenutvecklade smarta nyheter, som wifistyrda glödlampor med dimmerfunktion och möjlighet att byta färg, att finnas i Smarthomebutiken.

Tycker du att det är krångligt med inkoppling av systemen kan du få hjälp med färdigkonfigurerade system, berättar Mathias Degrander.

– Vi kan gå ner på detaljnivå där allt är färdiginställt – ”den här pluggen sätter du i kontakten bredvid hörnlampan i vardagsrummet”. Kontakta oss så hjälper vi till! På vår webbplats finns en meddelandefunktion, ta kontakt med oss där så svarar vi oftast inom 20 minuter.

Relaterade Artiklar