Bublar ingår licensavtal med japanskt globalt bolag för att skapa mobilspelsuccé
Hem GAMINGE-SPORT Bublar ingår licensavtal med japanskt globalt bolag för att skapa mobilspelsuccé

Bublar ingår licensavtal med japanskt globalt bolag för att skapa mobilspelsuccé

Publicerat av: Redaktionen

Bublar ska tillsammans med ett japanskt bolag utveckla mobilspel baserat på en av världens mest populära tecknade figurer och mer än 400 av bolagets olika karaktärer.

Bublar ingår licensavtal med japanskt globalt bolag för att skapa mobilspelsuccé 2”Detta är en milstolpe för Bublar och visar att vår kunskap och tekniska plattform är eftertraktad av de största varumärkena i världen. Att kunna använda deras välkända karaktärer i vårt kommande mobilspel möjliggör att vi tillsammans kan skapa en världssuccé.” säger VD, Magnus Granqvist, Bublar Group AB (publ).

Spelet kommer utvecklas inom genren ”real-world games” där användarna via sina mobiltelefoner kan spela och interagera med virtuella karaktärer kopplade till platser i verkligheten och spelet kommer lanseras under 2019.

Denna första licens avser EMEA (Europa, Mellan-östern, Afrika) samt Ryssland, Indien, Australien och Nya Zeeland och täcker in drygt 3,5 miljarder invånare. Bublar har som målsättning att vidareutveckla samarbetet till att omfatta en världsomspännande distribution av spelet.

Licensavtalet löper över tre år från spelets lanseringsdatum och royalty med minimumgaranti utgår till licensgivaren baserat på Bublars intäkter från spelet. Bublars övergripande målsättning har sedan start varit att etablera licensavtal med globala varumärken med kända karaktärer, för att tillsammans utveckla innovativa spel med den absolut senaste smartphone-tekniken. Detta blir nu verklighet med detta licensavtal.

Det japanska bolaget omsätter ca 4,5 miljarder USD och bolagets produkter säljs över hela världen med en stor etablerad fanbase, däribland flera världskända artister. Ett mer detaljerat pressmeddelande kommer att distribueras senare.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>