Bublar Group ingår strategisk licensaffär med ledande globala leksaksbolaget MGA Entertainment Inc.
Hem GAMINGE-SPORT Bublar Group ingår strategisk licensaffär med ledande globala leksaksbolaget MGA Entertainment Inc.

Bublar Group ingår strategisk licensaffär med ledande globala leksaksbolaget MGA Entertainment Inc.

Publicerat av: Redaktionen

Bublar Group ingår ett strategiskt partnerskap med ett av världens största konsument- och underhållningsföretag, MGA Entertainment.

Bublar Group ingår strategisk licensaffär med ledande globala leksaksbolaget MGA Entertainment Inc.

Syftet är att utveckla nya affärer genom att kombinera MGAE:s kända och ikoniska varumärken med Bublars spelplattform och den nyligen förvärvade plattformen där användarna kan skapa och dela egna 3D-animerade filmer i mobilen på några minuter.

Bublar erhåller global licens för några av MGAE:s mest populära varumärken.

– Vi är mycket glada att samarbeta med Bublar för att kunna erbjuda nya spel till våra MGAE fans, säger Sandrine de Raspide, Chef International & Licensing på MGAE. Bublars erfarenhet av spelvärlden i kombination med vår breda portfölj av varumärken, kommer att skapa en dynamisk miljö för våra fans runt om i världen.

MGA Entertainment, vars produkter hör till de mest säljande och prisbelönta bland barn och ungdomar världen över, är en världsledare och vi är mycket glada över samarbetet. Att kunna kombinera deras ikoniska varumärken med våra plattformar för animerad film och spel ger goda möjligheter att skapa skalbara affärer tillsammans, säger Magnus Granqvist, VD för koncernens spelstudio.

Bublars mål sedan starten har varit att etablera licensavtal med globala varumärken med kända karaktärer, för att gemensamt utveckla innovativa appar och spel baserade på de allra senaste teknikplattformarna för 3D, animation, film och MMO-spel.

Den plattform som först ska användas baseras på Bublars senaste förvärv Plotagon, vars teknik möjliggör att skapa och dela egna 3D animerade filmer genom några knapptryckningar på mobilen eller datorn. För spelen kommer Bublars egenutvecklade plattform användas vilken ger möjlighet att skapa spelvärldar baserade på verklig kartdata och GPS. Det finns också system för att sammanföra alla spelare i en enda spelvärld.

– Det här är ett strategiskt viktigt samarbete som också öppnar upp affärsmöjligheter inom flera av Bublars verksamheter, säger Peter Levin, Koncernchef och VD, Bublar Group.

Relaterade Artiklar