Bring investerar i uthyrningssuccén Sharefox
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGAR Bring investerar i uthyrningssuccén Sharefox

Bring investerar i uthyrningssuccén Sharefox

Publicerat av: Redaktionen

Bring går in på ägarsidan i den norska startupsuccén Sharefox.

De har en lösning som gör det lättare för näthandlare, retail och existerande uthyrningsföretag att hyra ut sina saker och har redan flera av Norges största nätbutiker på kundlistan.

Sharefox lanserade i Oslo 2019 och hjälper företag med smarta uthyrningslösningar.

Med hjälp av Sharefox digitala lösning kan nätbutiker enkelt administrera hela uthyrningsprocessen av till exempel sportutrustning och trädgårdsmaskiner digitalt. Bring investerar i Sharefox eftersom man har en stark tro på att cirkulära lösningar och delningsekonomin kommer växa de närmaste åren.

– En stor del av ägodelarna i ett vanligt hushåll används väldigt sällan, och i många fall skulle man faktiskt kunna hyra istället för att äga. Vi investerar i Sharefox för att vi har en stark tro på affärsidén. Vi är också övertygade om att vår breda kompetens inom logistik och vårt nordiska nätverk har mycket att bidra med, säger Anett Berger Sørli, investment director på Bring Ventures.

Bergans, Felleskjøpet och DNT är tre kunder som idag använder sig av Sharefox lösning. Och med logistikjätten Bring med på tåget hoppas man kunna skala upp och erbjuda smarta uthyrningslösningar till fler e-handlare och retailbutiker, både i Norden och övriga Europa.

Bring investerar i uthyrningssuccén Sharefox

Bring investerar i den norska startupen Sharefox. På bilden: Åsgeir Helland, CEO på Sharefox och Anett Berger Sørli, investment director på Bring

– Vi ser att allt fler väljer att erbjuda uthyrningskoncept som komplement till traditionellt sälj, och de etablerade uthyrningstjänsterna digitaliseras och förnyas. Marknaden är i utveckling och det lanseras nya tjänster som självbetjänad uthyrning av maskiner eller abonnemang på sportutrustning och barnkläder, säger Åsgeir Helland, CEO på Sharefox.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>