B&R Hypervisor minskar platsbehovet i mobila maskiner
Hem NYHETER B&R Hypervisor minskar platsbehovet

B&R Hypervisor minskar platsbehovet

Publicerat av: Redaktionen

Styrning och PC i en enhet

B&R utrustar nu sin PC för mobila maskiner med B&R Hypervisor-programvara.

Detta gör att den kan fungera samtidigt som både en högpresterande kontroller och en Windows– eller Linux-dator, vilket gör att smarta jordbruksapplikationer kan implementeras med bara en enda enhet.

Det så kallade General Purpose-operativsystemet (GPOS) och realtidsoperativsystemet är anslutna till varandra via ett virtuellt nätverksgränssnitt. Windows-programvaran kan via en molnanslutning beräkna den optimala vägen för en mobil arbetsmaskin, medan operativsystemet i realtid omvandlar denna information till specifika kommandon till enheterna. Kombinationen av två operativsystem i en enhet minskar både kostnaderna och utrymmeskravet samt att de tillgängliga hårdvaruresurserna utnyttjas bättre.

Optionskort för extern I/O-anslutning.

B&R erbjuder även ett nytt optionskort för anslutning av externa I/O-moduler eller sensorer i kombination med Hypervisor-programvaran. Den är utrustad med tre CAN och ett POWERLINK-gränssnitt i realtid.

B&R Hypervisor minskar platsbehovet i mobila maskiner

Hypervisor-mjukvaran möjliggör parallell drift av flera operativsystem på en enhet. Operativsystemen kan kommunicera med varandra via ett virtuellt nätverk.

Standardiserad kommunikation

B&R erbjuder ett optionskort med ytterligare fyra Ethernet-gränssnitt för att utöka datorns anslutningsmöjligheter i den mobila maskinen. På så sätt kan externa enheter som GPS-mottagare eller mobilmodem anslutas till datorn. Gränssnitten är redan utrustade med TSN Ethernet-förlängning, vilket gör dem optimalt förberedda för OPC UA över TSN-kommunikationsstandard.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>