Bouillabaisse och Tandoori Chicken tar plats i Huaweis AI-tjänst
Hem LEVERANTÖRERHUAWEI Bouillabaisse och Tandoori Chicken tar plats i Huaweis AI-tjänst

Bouillabaisse och Tandoori Chicken tar plats i Huaweis AI-tjänst

Publicerat av: Redaktionen

Bouillabaisse, Bratwurst, Lasagne, Tandoori Chicken, Fish and Chips är några av de rätter som nu är en del av Huaweis AI-tjänst HiVision.

Bouillabaisse och Tandoori Chicken tar plats i Huaweis AI-tjänst 2Det innebär att användaren kan rikta kameran i nya Mate20 Pro mot dessa maträtter, få information om dem och annan fakta som kan vara av intresse. Med sin AI-teknik och välutrustade kamera skapar Mate20 Pro förutsättningar för användaren att inte bara identifiera mat utan även landmärken och konst.

– Vi är i början av en mycket spännande resa med mobilens nya AI-baserade funktioner. Mobilen är på väg att bli en väldigt nyttig hjälpreda gällande mat där den idag kan känna igen vissa rätter, räkna ut innehåll, vikt och kalorier. Det är dock viktigt att poängtera att vi är i början av den här resan och mängden data är långt ifrån komplett. Restauranger, matindustrin och matmedier behöver bidra med mer data för att skapa olika typer av aktiveringar. Det är en sak att känna igen gazpacho eller tryffel och en helt annan att integrera kontakter med restauranger, kopplingar till sociala medier, länk till matbutik eller annat som kan tillföra mervärde, säger Sofia Björnerfors, PR ansvarig på Huawei Consumer Group i Sverige.

Huawei sätter stort fokus på AI och alla de möjligheter som AI i en mobil innebär.

I nya Mate20 Pro är foto- och videofunktionerna assisterade av AI, likaså är HiVision installerat. En funktion som identifierar det som kameran fotograferar eller filmar. HiVision är i grunden en bildbaserad sökfunktion som just nu fungerar inom tre områden – mat, konst och geografiska landmärken.

Anledningen till att Mate20 Pro klarar av att hantera den här typen av funktioner beror på mobilens nya processor. Huawei Mate20 Pro drivs av Huaweis mest kompakta och högpresterande processor hittills – Kirin 980 med 7-nanometersteknik. Processorn är den första att integrera Cortex-A76 CPU och Mali-G76 GPU. En revolutionerande AI-klockningslösning förstärker GPU:s prestanda för att ge en smidig spelupplevelse. Kirin 980 är marknadens första processor försedd med Dual-NPU, som ger enheten bättre On-Device AI-kapacitet för att stödja alla olika typer av AI-applikationer. Huawei Mate20 Pro har ett omfattande urval av AI-funktioner som utnyttjar de nya AI-egenskaperna hos Dual NPU.

Relaterade Artiklar