Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGARIT-LÖSNINGAR Bosch förlänger livet på batterier i elfordon med stöd av molnlösning

Bosch förlänger livet på batterier i elfordon med stöd av molnlösning

Publicerat av: Redaktionen
Bosch förlänger livet på batterier i elfordon med stöd av molnlösning

Battericeller åldras snabbare beroende på livsföring precis som cellerna i människokroppen.

Bosch förlänger livet på batterier i elfordon med stöd av molnlösning 2Bosch har nu utvecklat en molntjänst som kompletterar det traditionella batterihanteringssystemet i elfordon där laddningsdata från ett flertal elfordon i realtid kan nyttjas för både effektivare och skonsammare laddning.

Batteriets prestanda och livslängd beror på många faktorer, såsom hur ofta den laddas, körstilen och även externa faktorer så som temperatur. Bosch nya molntjänst Battery in the cloud innefattar smarta funktioner som kontinuerligt analyserar batteriets status och vidtar den mest lämpliga åtgärden för att förhindra eller sakta ner åldrandet av batteriets celler. Dessa åtgärder minskar slitage på batteriet, den dyraste delen av ett elfordon, med upp till 20 procent.

– Vår molntjänst kopplas till elfordonet och molntjänstens databaserade tjänster innebär att vi kan förbättra batterierna väsentligt och förlänga deras livslängd, säger Dr. Markus Heyn, styrelsemedlem på Robert Bosch GmbH.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>