Boozt förvärvar apputvecklaren Touchlogic och skapar Boozt Innovation Lab
Hem NYHETER Boozt förvärvar apputvecklaren Touchlogic och skapar Boozt Innovation Lab

Boozt förvärvar apputvecklaren Touchlogic och skapar Boozt Innovation Lab

Publicerat av: Redaktionen

Förvärvet av Touchlogic kommer att stärka vår kompetens inom utveckling av appar och mobila webbplatser.

Boozt förvärvar apputvecklaren Touchlogic och skapar Boozt Innovation Lab 2Dessutom kommer vi att kunna påskynda några spännande projekt i vår pipeline. Touchlogics kontor i centrala Köpenhamn kommer inrymma vårt nya Boozt Innovation Lab, en tech hub med fokus på innovation och utveckling för att förse framtidens online-shopping med spjutspets-teknologi.

Avtalet som innebär ett förvärv av samtliga aktier i den danska apputvecklaren Touchlogic förväntas verkställas i oktober 2019. Förvärvspriset, som inkluderar en tre-årig earn-out-period förväntas uppgå till ca 10 miljoner kronor och finansieras kontant. Förvärvet förväntas ha en mindre finansiell påverkan och påverkar inte prognosen för 2019.

”Boozt Innovation Lab är en gammal dröm som blir verklighet. Nämligen drömmen om att med ett fail-fast-synsätt använda dagens snabbintroducerade teknologi ihop med vår effektiva och välskötta teknologiska plattform. Genom förvärvet av Touchlogic har vi fått möjlighet att sjösätta den planen och fått tillgång till kompetens som kommer att hjälpa oss att uppnå det målet. Jag är övertygad om att det här är rätt steg framåt i teknologiracet med våra konkurrenter”, säger Jesper Brøndum, CTO på Boozt.

En ökad andel av våra kunder föredrar mobila plattformar och appen har speciellt stor potential att stärka relationen med våra mest lojala kunder.

Idag kan vi se att nyckeltal såsom genomsnittligt ordervärde sticker ut hos app-användarna. För att ytterligare förbättra funktionerna i vår app och på vår mobila webbplats såg vi den Köpenhamnsbaserade apputvecklaren Touchlogic som den perfekta partnern. Det åttaåriga företaget har utvecklat åtskilliga spjutspets-appar, såsom högkvalitativa komponenter i Yousees streaming-app samt världens första app till Samsungs smartklockor åt Vivino. Inkluderat de två medgrundarna sysselsätter bolaget för närvarande 11 personer. En grundlig due-diligenceprocess visade att vi har samstämmiga värderingar och synsätt och flera av de prototyp-projekt som genomfördes är nu under uppbyggnad. Förvärvet kommer att påskynda utvecklingen av många innovativa och värdeskapande projekt som ligger i vår pipeline, vilket kommer att gagna kunder, partners och anställda.

”Sedan första kontakten med Boozt har vårt intresse ökat. Potentialen i att förena våra hängivna medarbetare och deras erfarenheter av den mobila världen med en av de största aktörerna inom online-handel var en möjlighet som vi inte kunde låta oss gå förbi. Med en redan stark teknologiplattform på plats kommer vi att kunna ta utvecklingen av användbarhet och funktionalitet till nästa nivå”, säger Andreas Juul Hirszhorn, Touchlogics VD och medgrundare.

Boozts plattformsstrategi bygger på att skapa skräddarsydda teknologilösningar för alla kärnprocesser avseende verksamheten och kunderna.

Det nya Boozt Innovation Lab kommer att bidra till att verkställa den strategin. För att säkerställa hög produktivitet och relevans arbetar vi i tvärfunktionella team styrda av verksamheten. Idag är vårt plattformsteam utspritt på fyra tech hubbar, med flest utvecklare på huvudkontoret i Malmö, nära den dagliga verksamheten. Huvudkontoret supporteras av ett team i Aarhus, Danmark, som fokuserar på AI och maskininlärning, ett team i Polen som arbetar med affärsutvecklingssystem och ett team i Litauen som huvudsakligen fokuserar på utveckling och drift av webbplatser och e-handel. Boozt Innovation Lab blir vår femte tech hub med fokus på att utveckla innovativa verktyg och applikationer för att säkerställa att vi fortsatt ligger i framkant när det gäller att leva upp till våra kunders och samarbetspartners ökade förväntningar samt att förbättra det interna arbetsflödet.

Boozt Innovation Lab kommer fortfarande att ha ett nära samarbete med verksamheten men vara självständigare än de andra tech hubbarna för att säkerställa ett progressivare tankesätt. Ett nyckelområde är att fortsätta förbättra Boozt.coms nuvarande mobilapp och ta den till nästa nivå genom att göra spjutspetsteknologi tillgängligare för våra lojalaste kunder. Vi vill också experimentera med teknologier såsom AR, röstkontroll och nästa generations användargränssnitt. I kombination med vårt etablerade data intelligencie-team och vår bevisat effektiva proprietära teknologiplattform är vi väl rustade för framtiden.

Relaterade Artiklar