Booking.com spanar in den senaste trenden inom boende och avslöjar att det gäller att hitta rätt balans när man är värd
Hem NYHETER Booking.com spanar in den senaste trenden inom boende och avslöjar att det gäller att hitta rätt balans när man är värd

Booking.com spanar in den senaste trenden inom boende och avslöjar att det gäller att hitta rätt balans när man är värd

Publicerat av: Redaktionen

Booking.com, världsledande inom resebranschen, avslöjar varför gäster väljer att bo på unika boenden och balansen som värdar och boendeägare måste hålla för att skapa en personlig stämning som passar gästerna.

Booking.com spanar in den senaste trenden inom boende och avslöjar att det gäller att hitta rätt balans när man är värd 2Eftersom resenärer har fler valmöjligheter än någonsin när de planerar sina resor blir det svårt för värdar att göra allting precis “rätt”. Det kan innebära skillnaden mellan en incheckning och att resenärer väljer ett annat boende. Enligt en undersökning som Booking.com har genomfört med över 21 500 deltagare, tycker nästan två tredjedelar av resenärerna (63 %) att deras vistelse blev bättre när värden som driver boendet gjorde det lilla extra för att vistelsen skulle bli speciell.

En hjälpsam B&B-ägare med lokala tips, en lägenhetsägare som ser till att gästen får uppleva den perfekta vistelsen eller en villaägare som delar en hemlagad måltid med sina gäster. De bästa vistelserna avspeglas ofta i värdens unika personlighet, oavsett om det sker personligen eller genom de val som de har gjort på boendet.

Booking.coms undersökning visar att över hälften av resenärerna (51 %) har valt att bo på samma ställe igen, med värden som den främsta anledningen.

Även för resenärer som letar efter alternativa typer av boende, kommer världens roll vara viktig i år. Över två tredjedelar av resenärerna (69 %) planerar att, under 2019, bo på ett boende där de kan umgås med värden eller ägaren – vare sig det handlar om någon som är där varje dag eller någon som välkomnar dem vid ankomsten.

Undersökningen visar också att vissa resenärer nöjer sig med ett välkomnande, medan andra har “höga förväntningar” på sina värdar när de är ute och reser. För de flesta (66 %) är känslan att “känna sig hemma” viktig. 62 % tycker att den bästa förmånen är lokalkännedomen man får tillgång till av att bo i ett boende som ägs av en lokalbo. Dessutom hoppas nästan hälften av resenärerna (45 %) kunna använda denna information för att undvika turistfällor och därmed hålla resebudgeten nere. För vissa kan värden eller ägaren tillföra ett socialt element under resan. 44 % av resenärerna uppger att de vill skapa sociala kontakter och skulle vilja bli inbjudna till en fest som boendets värd eller ägare anordnar.

Livet är däremot inte alltid en fest för boendeägare eller värdar. Att se till att man ger sina gäster bästa möjliga upplevelse kan vara en svår balansgång eftersom inte alla resenärer vill vara allt för nära inpå ägaren eller värden. Över hälften av resenärerna (51 %) säger att de bara behöver se sin värd en gång under vistelsen för att känna sig välkomna, och över en tredjedel (36 %) förväntar sig att bli kontaktade endast under in- och utcheckning. Något som är ännu svårare för värdar är att resenärer också förväntar sig att de ska ha ett sjätte sinne när det gäller att veta hur mycket personlig kontakt som är för mycket. 69 % tycker att värdar intuitivt bör veta hur mycket de ska umgås med sina gäster. Dessutom uppger nästan 4 av 5 resenärer (79 %) att det är viktigt att ägaren eller värden respekterar gästernas privatliv.

För att oddsen ska vara på deras sida kan värdar och boendeägare ta till sig egenskaper som gäster tycker är välkomnande. Ett varmt leende kan vara nyckeln till många positiva recensioner eftersom tre fjärdedelar av resenärerna (75 %) förväntar sig träffa någon snäll och trevlig person när de anländer till boendet. Även en personlig gest, som att till exempel ge bort lokala delikatesser, är en detalj som kan göra skillnad för resenären. Saker som gratis te, kaffe och godsaker får nästan hälften (45 %) att känna sig hemmastadda.

Dessutom kan gästfrihet innebära olika saker i olika länder. När man tittar på resultaten utifrån nationalitet tycker värdarna i Indien (84 %), Colombia (80 %) och Brasilien (80 %) att det viktigaste är att gästerna är mätta och belåtna (jämfört med det globala genomsnittet på 69 %). Däremot tycker thailändska värdar (74 %) och kinesiska värdar (60 %) att det är viktigt att se till att gästerna blir underhållna (jämfört med det globala genomsnittet på 46 %). 79 % av de italienska värdarna tycker att det är viktigt att skapa en välkomnande atmosfär med hjälp av små medel, som till exempel att ha en öppen eld eller tända ljus i rummen (jämfört med det globala genomsnittet på 68 %).

“Som med många andra aspekter av resandet finns det ingen universallösning för hur man bäst möter resenärernas behov. Vår undersökning visar hur viktigt det är för boendeägare och värdar att hitta rätt balans för att ge en minnesvärd vistelse – oavsett om det är en villa, en lägenhet, ett pensionat eller någon annan typ av boende”, säger Olivier Grémillon, VP på Booking.com. “På Booking.com tror vi på individualitet och på att den perfekta vistelsen ser annorlunda ut för alla. Men en sak är säker – oavsett om resenärer vill känna sig som hemma, njuta av den lokala kulturen, hitta lugn och ro eller helt enkelt komma iväg så har personliga möten kraften att förvandla en vistelse till en oförglömlig upplevelse.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>