Bolt Food fyller ett år – listar Stockholms mest populära take away-ställen
Hem APPAR Bolt Food fyller ett år – listar Stockholms mest populära take away-ställen

Bolt Food fyller ett år – listar Stockholms mest populära take away-ställen

Publicerat av: Redaktionen

I maj 2020 började den appbaserade transporttjänsten Bolt även att erbjuda matleveranser i Stockholm under namnet Bolt Food.

Ett år senare har en mängd nya restauranger tillkommit i appen och stockholmarna beställer take away-mat som aldrig förr.

Att beställa hemleverans från restauranger och krogar är inte bara ett sätt att pigga upp en annars något enformig vardag. Det är även ett bra sätt att stötta det lokala näringslivet. Bolt Food som erbjuder matleveranser i Stockholm firar i dagarna ett år i staden. Många restauranger har under det senaste året nappat på möjligheten att bygga sina affärer tillsammans med Bolt Food, berättar Ruslanas Savicius, chef för Bolt Food i Sverige och Baltikum. 

– Mottagandet från restauranger har varit extremt positivt. Många har varit väldigt glada över att kunna erbjuda sin mat till våra kunder och att vi kan leverera den så snabbt och till ett så lågt pris.

För att kunna beställa mat måste man som användare ladda ner Bolt Food-applikationen till sin smartphone, där kan man se de restauranger som finns i appen och deras menyer. Innan man bekräftar sin beställning kan man i appen se både priset och beräknad leveranstid.

Bland de mest populära restaurangerna att beställa mat från i Stockholm via företagets app hittar man flera kända kedjor. Men även mindre aktörer har letat sig in på topplistan och attraherar många kunder som är på jakt efter bra hämtmat. På listan finns även Brödernas, en av de första hamburgerkedjorna som anslöt sig till plattformen.  

– Bolt är en viktig samarbetspartner i vår tillväxtresa. Pandemin accelererade utvecklingen med hemleveranser flera år framåt i tiden och det har varit en viktig del av vår framgång. Idag utgör take away en mycket stor del av vår omsättning och det ökar kraftigt fortfarande. Bolt har anpassat sig efter våra behov och vi ser fram emot ett fortsatt givande samarbete, säger Alexander Hällzon, ansvarig för marknadsföring på Brödernas.

Från Bolts sida är man också nöjda över samarbetet. 

– Vi är glada över att hitta Brödernas bland våra mest populära restauranger eftersom vi under det senaste året har växt tillsammans och gjort många framgångsrika kampanjer ihop. Men minst lika viktiga för oss är kurirerna vi samarbetar med som gör ett jätteviktigt jobb i dessa tider, säger Ruslanas Savicius som även berättar att den största beställningen man sett hittills var hamburgerrelaterad även den.

– Det var en person som beställde hamburgare, tillbehör och 40 dippsåser på Burger King för en tid sedan. Totalt 106 artiklar i en och samma beställning. Den dyraste beställningen vi sett under det här året gjordes av en person som beställde mat för 6 168 kronor från en indisk restaurang på Östermalm. Dock erbjöd restaurangen en rabatt på 40 procent på menyn, vilket innebär att slutnotan landade på 3 707 kronor.

FAKTA: Stockholms mest populära restauranger att beställa take away ifrån samt de mest populära rätterna från varje restaurang.

01. MAX Hamburgare – Chili Cheese

02. Mae Thai – Pad Thai

03. Indian Street Food & Co – Delhi Style Butter Chicken

04. Burgers and Beers – Cheeseburgare

05. Jappi – Stor Sushi

06. Le Kebab – Le Plate Kebab

07. Haikky Sushi – Extra Stor Sushi

08. Phil’s Burger – Tryffelburgarmeny 

09. Bröd & Salt – Fralla med varm dryck

10. Brödernas – Ostburgare

Relaterade Artiklar