Blockets engagemang för att få in fler kvinnor i tech branschen fortsätter ihop med Womentor
Hem NYHETER Blockets engagemang för att få in fler kvinnor i tech branschen fortsätter ihop med Womentor

Blockets engagemang för att få in fler kvinnor i tech branschen fortsätter ihop med Womentor

Publicerat av: Redaktionen

Tech-branschen är till stora delar mansdominerad och kvinnor har på många håll svårt att ta plats.

Blockets engagemang för att få in fler kvinnor i tech branschen fortsätter ihop med Womentor

Mimmi Holm och Agata Nowakowska är Blockets adepter i Womentor-programmet

Därför fortsätter Blocket med sitt engagemang i Womentor för att främja en mer jämställd techbransch.

Womentor är ett initiativ av IT&Telekomföretagen för att öka andelen kvinnor som är chefer i branschen. Programmet löper på ett år och deltagande företag utser två kvinnor på chefsposition till mentor i Womentor-programmet, samt två adeptkandidater. Från Blocket deltar som mentorer VD, Pernilla Nissler samt CMO, Martina Göransson, samt som adepter gruppchefen för kundservice och säkerhet, Agata Nowakowska och försäljningschefen Mimmi Holm.

– Vi vet att förebilder leder vägen framåt och ju fler vi kan uppmärksamma, desto större blir sannolikheten att vi får positiva följdeffekter. Vi är övertygade om att en mer jämställd arbetsplats gör oss som företag bättre och vi blir också en mer attraktiv arbetsgivare. Slutmålet är att helt enkelt ge alla samma förutsättningar, för att främja framgång, säger Pernilla Nissler, vd på Blocket.

Mimmi Holm och Agata Nowakowska svarar bägge att de fått ett positivt intryck av programmet.

– Mina första intryck av Womentor är att det är ett framåtlutat, härligt gäng som driver förändring inom branschen och har höga ambitioner. Oavsett vilken del av organisationen vi jobbar på, så har vi en gemensam nämnare som är att utmana med nytänk och att kunna bana vägen för fler kvinnor i ledarroller i branschen, säger Mimmi Holm.

Agata fyller i:

– Det är fantastiskt kul att kunna bolla stort som litet med en mentor som plockats fram för just mig. Det känns som en lyx att få den möjligheten och även att få tillgång till det nätverk av kvinnliga ledare som är adepter tillsammans med mig. Redan efter den här första tiden har det dykt upp en drös med tankeställare, och massa inspiration!

På frågan vad de hoppas få ut av programmet lyfter bägge upp nätverkande och inspiration.

Agata:
– Det är en chans att sätta min egna utveckling i fokus och att med hjälp av min mentor ta mig framåt som ledare, så att alla runt omkring mig också kan dra nytta av de insikter jag får med mig. Jag hoppas få nya perspektiv på befintliga utmaningar men också få med mig fler verktyg som gör att jag kan hantera framtida utmaningar på bästa möjliga sätt.

Mimmi:
– Jag hoppas kunna få ett nätverk av inspirerande och stöttande kvinnor, som vågar utmana status quo och vill lyfta branschen till nya nivåer. Att få lära mig massor av en cool mentor, och kanske till och med kunna inspirera andra tjejer att våga sig på liknande roller som min.

Slutligen: vad säger ni till de kvinnor som funderar på en karriär inom techbranschen?

Mimmi:
– Kvinnor har en tendens att undervärdera sina kunskaper. ”Nej inte skall jag… Nej inte kan jag…”. Jodå, ni kan. Framförallt för att ni kan lära er det mesta. Vi kunde inte heller allt när vi började och kan verkligen inte allt nu heller, men vi vågade att gå på vår magkänsla och ge oss in i en bransch vi brann för. Och lär oss under vägen. Så sluta fundera och våga! Våga ta kontakt med kvinnor i branschen och var nyfikna.

Agata:
– Kör, bara kör! Det är en snabbrörlig men ack så givande bransch. Jag upplever att möjligheterna och efterfrågan för kvinnor inom techbolag bara växer idag, och om man vill vara med och påverka dagens, och framtidens, samhälle så är det helt rätt väg att gå. Faktumet att Womentor existerar och att det är så pass många bolag som är delaktiga tyder inte bara på att det är viktigt för marknaden att få fler kvinnliga ledare men även att det finns stora möjligheter för den som funderar på en karriär inom tech.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>