Blocket lanserar “nästan ny” elektronik
Hem NYHETER Blocket lanserar “nästan ny” elektronik

Blocket lanserar “nästan ny” elektronik

Publicerat av: Redaktionen

På Blocket finns en uppsjö av annonser med rubriker såsom “felköp”, “obruten förpackning”, “helt ny” och “kvitto kvar”.

Blocket lanserar "nästan ny" elektronik 2Nu samlar Blocket det totala utbudet av nästan nya saker till salu inom elektronik i en ny popup-sajt med namnet Blocket Nyskick. På så vis blir det ännu enklare för svenska folket hitta det hållbara alternativet i shoppingtider såsom Black Friday, Cyber Monday och julhandeln.

Utbudet av varor i nyskick på Blocket är stort, men har tidigare krävt flera olika sökningar för att filtrera fram. Nu finns allt samlat på Blocket Nyskick. Här visas alla privatannonser inom elektronik innehållandes ord såsom “kvitto kvar”, “sprillans ny” eller “aldrig använd”.

– Besöker man Blocket Nyskick möts man av ett totalt utbud på tusentals annonser som innehåller elektronikvaror som kan mäta sig med nyhandeln sett till skick. Dessutom till ett lägre pris och med mindre klimatavtryck. Att fynda av grannen kan gå på några minuter och det är ett hållbart sätt att konsumera eftersom oanvända saker nyttjas istället för att hamna i byrålådan eller förrådet, säger Linnéa Aguero, presschef och hållbarhetsansvarig på Blocket.

Varor i nyskick ökar på begagnatmarknaden

Det totala utbudet av oanvända saker som säljs på Blocket är svårt att ringa in då beskrivningarna i annonstexten varierar stort. Tittar man endast på annonser med ordet “nyskick” står dessa för 4 procent av Blockets utbud – i absoluta tal omkring 25 000 annonser i det dagliga utbudet. Störst koncentration finns bland elektronikvaror där 8 procent av annonserna innehåller ordet “nyskick”. Under 2013 var motsvarande siffra 1 procent.

– Lanseringstakten inom elektronikvaror är väldigt frekvent och baseras på den snabba tekniska utvecklingen. Felköpen är många och produkterna hinner helt enkelt inte bli särskilt gamla innan ägaren vill byta upp sig till det senaste. Parallellt har onlinehandeln blivit mer etablerad och folk klickar hem saker från andra länder och kontinenter. Istället för att returnera felköp säljer vi dem vidare på begagnatmarknaden, säger Linnéa Aguero.

Relaterade Artiklar