Bildskärmen som både klarar energiklass A++ och är högpresterande
Hem NYHETER Bildskärmen som både klarar energiklass A++ och är högpresterande

Bildskärmen som både klarar energiklass A++ och är högpresterande

Publicerat av: Redaktionen

Philips presenterar en bildskärm med marknadens lägsta energiförbrukning utan att ge avkall på prestanda.

Bildskärmen som både klarar energiklass A++ och är högpresterande 2I dessa dagar när klimathotet är ett faktum. När energibesparingar och minskade koldioxidutsläpp är i fokus bidrar Philips med en LCD-bildskärm, som ligger helt rätt i tiden.  Den är på 24 tum och är utformad för hållbar produktivitet.

Bildskärmen, med beteckning 241B7QGJEB, är den enda på marknaden som uppfyller energiklass A++, vilket innebär att den i ekonomiläge förbrukar 8,2 watt, det vill säga vad en normal hushållslampa förbrukar. Den här energieffektiviteten får stor betydelse för ett företag som vill sänka elförbrukningen när hela kontoret ska moderniseras och miljöanpassas.

Det är flera tekniker som bidrar till att spara el. Den viktigaste kallas PowerSensor och är en rörelsesensor som känner av hur aktiv användaren är vid skärmen. När användaren lämnar skärmen, så stängs den av helt. Philips uppskattar att den här funktionen minskar elförbrukningen med 80 procent och självfallet förlänger den skärmens livslängd.

Även den smarta sensorn, LightSensor bidrar till den låga energiförbrukningen eftersom den anpassar ljusstyrkan i bilden efter ljuset i rummet, vilket ger den perfekta bilden och minimal strömförbrukning. Det behöver väl inte i sammanhanget påpekas att därmed minskar också koldioxidutsläppet.

Miljömedvetandet ligger också till grund för själva konstruktionen av skärmen. Den är till 85 procent tillverkat av återvunnen plast, vilket gör att den klarar certifiering enligt TCO Edge. Den är dessutom helt fri från skadliga ämnen som kvicksilver, bly och halogen. Allt material i skärmen är självfallet återvinningsbart.

Intressant är att inte enbart skärmen är miljöanpassad, utan också förpackningen. Här har Philips verkligen arbetat enligt principen från ax till limpa, det vill säga från produktion till leverans. Förpackningsmaterialet, där all plast är borta, är nämligen återvinningsbart till 100 procent.

Miljötänkandet har på intet sätt skett på bekostnad av prestanda. Tvärtom. Den passar perfekt för den professionelle kontorsanvändaren. Upplösningen är på 1920 x 1080 bildpunkter och den smarta tekniken garanterar att kontorets elförbrukning garanterat kan sänkas.

Relaterade Artiklar