BICs första rakhyvel i bambu har världspremiär i Sverige
Hem PRODUKTNYHETER BICs första rakhyvel i bambu har världspremiär i Sverige

BICs första rakhyvel i bambu har världspremiär i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

Den nya fembladiga hyveln ger enastående rakupplevelse, har utbytbart huvud och ett handtag gjort av bambu.

BIC lanserar idag i Sverige sin första rakhyvel med bambu. Den nya BIC Bamboo kommer först att säljas via e-handelssajterna Lyko och Apotea, och till hösten i fysisk butik.    

Rakhyveln erbjuder samma rakupplevelse som BICs mest avancerade rakhyvel, den fembladiga Hybrid 5 Flex med rörligt rakhuvud och rakblad, men har ett skaft gjort av ett naturligt råmaterial, nämligen ansvarfullt framtagen bambu. BIC Bamboo har CO2-neutral märkning och säljs i en 100% återvinningsbar förpackning gjord av 50% återvunnet papper, inklusive utbytbara rakblad i en förpackning av 95% återvunnet papper. Produktlanseringen är den senaste innovationen i BICs fortsatta hållbarhetsresa.   

I mer än 75 år har BIC levererat enkelhet och glädje till konsumenter över hela världen genom att förse dem med högkvalitativa, pålitliga och prisvärda produkter för vardagslivet, och i högre utsträckning än någonsin strävar företaget att göra det mer ansvarsfullt.

—Vi är väldigt glada över lanseringen och hoppas att kunderna uppskattar vårt nya steg mot att erbjuda rakhyvlar med utbytbara blad gjorda i förnybart råmaterial till ett överkomligt pris, säger Mathias Freiholtz, Vd BIC Nordic. BIC är ett väletablerat varumärke för rakhyvlar i Sverige och vi vet att konsumenterna här efterfrågar miljövänliga produkter, vilket är anledningen till att vi har valt Sverige som det första landet att lansera denna nya rakhyvel. BIC Bamboo kommer initialt säljas via e-handeln och till hösten finnas i fysiska butiker.

Rakning är lika angeläget både för kvinnor som för män. Cirka 96% av män och 94% av kvinnor mellan 16-65 år rakar eller trimmar sin kroppsbehåring. BIC investerar för att utveckla produktkategorin och attrahera nya grupper genom att erbjuda rakhyveln BIC Bamboo avsedd både för kvinnor och män med få komponenter, producerad av naturligt och mer hållbart material, i återvunnen och återvinningsbar förpackning.

Med denna nya produkt tillmötesgår BIC en ökad efterfrågan från konsumenter. En av fyra konsumenter saknar tillräckligt många miljövänliga alternativ bland produkter för hårborttagning, visar en Mintel rapport från USA. I North American Beauty and Personal Care Trends, januari 2021, svarar 66% av respondenterna att de välkomnar fler innovativa idéer om hållbarhet från de stora företagen. I en undersökning från IPSOS svarar 45% att en produkt av återvunnet material kan påverka deras val vid köp av rakhyvel. Slutligen, bland millenials och generation z uppger hela 62% att de föredrar att handla från hållbara varumärken.

—Vi vill erbjuda konsumenterna en bra rakning och ge dem möjlighet att göra det på ett ansvarsfullt sätt, säger Mathias Freiholtz. Under de senaste decennierna har konsumenters uppfattning om hållbarhet kraftigt förändrats. ”Slit och släng” har ersatts med återvinning och omtanke, och det är de yngre som är hårdast pådrivande. Som varumärke vill vi svara mot detta. Den bambu vi använder är inte bara en naturlig förnybar råvara, den är också ansvarsfullt framtagen vid plantage i sydöstra Kina.  

BIC Bamboo har erhållit CO2-neutral märkning genom att dess koldioxidavtryck under hela livscykeln har uppmätts (produktion av råmaterial, tillverkning, transport, användning), tillsammans med att verka för reduktion likväl som klimatkompensering i form av stöd till projekt i Kenya för att reducera koldioxid. Projektet bidrar till återplantering av 7750 hektar hållbart land och bistår 650 bondgårdar. 

Som en del av företagets åtagande för hållbar utveckling “Writing the Future, Together” har BIC satt upp ambitiösa mål för hållbarhet till år 2025 för att väsentligt minska det miljömässiga fotavtrycket och koldioxidutsläppen från våra produkter och verksamheter. I oktober 2020, meddelade företaget två ytterligare åtaganden som omfattar både förpackningar och produkter. Till år 2030 är BICs mål att 50% av plasten i produkterna ska vara återvunnen, med ett delmål om 20% redan år 2025 och 100% av BICs konsumentförpackningar i plast ska vara återvunnen och återvinnings- eller komposterbar.  

Lanseringen av BIC Bamboo är en vidareutveckling av BICs senaste Hybrid- och Click-produkter, där majoriteten av rakhyvlarna levereras med utbytbara rakblad i återvinningsbara förpackningar och delvis består av återvunnet material.    

Relaterade Artiklar