BIC Bamboo tar plats på butikshyllorna
Hem NYHETER BIC Bamboo tar plats nu på butikshyllorna

BIC Bamboo tar plats nu på butikshyllorna

Publicerat av: Redaktionen

 ICA, City Gross, Coop och flera andra aktörer väljer att ta in BIC:s första rakhyvel med skaft av bambu, BIC Bamboo, i sitt sortiment.

Introduktionen av en hyvel med bambuskaft ger en positiv signal för hållbara produkter.

Lanseringen är ett svar på konsumenternas starka önskan om ett större utbud av hållbara alternativ.

Världspremiären av BIC Bamboo skedde i maj i Sverige och mottogs med stort intresse i alla sorters medier och av branschen. BIC förlade världspremiären till Sverige, dels för att företaget har en stark ställning i landet, dels för att svenskar är genuint intresserade av hållbarhet.

Den koldioxidneutralmärkta bambuhyveln har sedan dess funnits tillgänglig via e-handlarna Lyko och Apotea. Vecka 36 debuterade den i den fysiska handeln på landets butikshyllor. Medarbetare hos BIC i Sverige var på plats och träffade intresserade konsumenter på ICA Focus invid Svenska Mässan i Göteborg.

BIC Bamboo tar plats på butikshyllorna–Vi arbetar så långt det går med hållbarhet i allt från mat som vi tillagar i vårt kök, energisnål belysning, eget växthus i butiken och ett brett sortiment av ekologiska produkter, säger Daniel Åkerhage, butikschef ICA Focus Göteborg. Vi är glada att vara först att ta in en innovation som BIC Bamboo. Ur ett kundperspektiv ger den ett gediget intryck och illustrerar ett seriöst och långsiktigt hållbarhetsarbete inom BIC och ICA. Synlighet ger kunder möjlighet att reagera och diskutera, till skillnad från hållbarhet inom transporter, lagring och energi som konsumenterna inte kommer i direkt kontakt med.

Bland de som beslutat sälja BIC Bamboo i den fysiska handeln är Coop, City Gross samt ICA. BIC Bamboo är en produkt som passar bra för både kvinnor och män. Till skillnad från i e-handeln behöver den i den fysiska handeln ibland placeras antingen bland artiklar för män eller artiklar för kvinnor.

–Vi är noga med att kommunicera att BIC Bamboo är till för alla som vill ha ett mer hållbart alternativt material, och vi gläds åt det stora intresset, säger Mathias Freiholtz, VD BIC Nordic. Den synliggör BICs mångåriga hållbarhetsarbete som bland annat omfattar fossilfri el vid produktionsanläggningar samt ökad andel återvunnen och återvinningsbar plast i produkter och förpackningar. Genom att använda så få material som möjligt tillverkar BIC hållbara plastprodukter som kan användas flera gånger.

 

 

 

Relaterade Artiklar