Betydande tillväxt för Nanoleafs intelligenta belysning i Norden
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGAR Betydande tillväxt för Nanoleafs intelligenta belysning i Norden

Betydande tillväxt för Nanoleafs intelligenta belysning i Norden

Publicerat av: Redaktionen

Produkterna från Nanoleaf kombinerar smart teknik och elegant design på ett sätt som gör det möjligt att anpassa belysningen i hemmet helt efter personligt tycke och smak.

Verksamheten, vars produkter bl.a. går att köpa på Elgiganten, Dustin och Webhallen, har sett en betydande tillväxt i Sverige och resten av Norden de senaste åren.

Den positiva utvecklingen kommer inte som en nyhet enligt bolagets VD, Gimmy Chu, en av de tre unga kanadensiska entreprenörer som grundade företaget redan 2012, då som ett crowdfunding-projekt.

”Den skandinaviska traditionen med att fokusera på ljussättning är världsberömd och allmänt känd bland de som är intresserade av lampor och ljuskällor som ett absolut avgörande inslag i hemmets inredning. Belysning handlar inte bara om ljus i de nordiska länderna, det är till stor del ett uttryck för personlig smak. Våra produkter passar perfekt in på den nordiska marknaden, det är därför inte förvånande att våra produkter nu får stor uppmärksamhet bland den ytterst designmedvetna nordiska publiken,” säger Gimmy Chu. ”Vi är övertygade om att den betydande tillväxten i de nordiska länderna kommer att fortsätta under de närmaste åren, särskilt i takt med att vi lanserar nya produkter. För närvarande säljs våra produkter i 300 butiker i Norden, och antalet butiker utökas hela tiden.”

Smart belysning utan gränser:

Nanoleaf Shapes är modulbaserade LED-paneler som ger obegränsade möjligheter till att utforska, skapa och leka med ljus. Med Nanoleaf Shapes-produkterna kan du bygga mosaiker av ljus genom att kombinera olika former med den enkla Connect+-tekniken. Det går att kombinera alla möjliga mönster med Nanoleaf Hexagons, Triangles och Mini Triangles, och styra ljuset med den intuitiva Nanoleaf-appen. Det går att välja mellan över 16 miljoner färger, att skapa och leka med färgteman samt att ställa in panelerna för att reagera på beröring eller i takt till musik. På detta sätt passar Nanoleaf Shapes-produkterna i många situationer – oavsett om det handlar om att skapa det perfekta hemmabio- eller spelrummet, skapa den perfekta atmosfären för yogapasset eller för att bli väckt av gryningsliknande ljus på morgonen.

Nanoleaf Essentials-produkterna består av LED-glödlampor och ljusslingor som kan justeras i många färger. Essentials-produkterna är baserade på den senaste tekniken och innehåller alla de grundläggande funktionerna för smart belysning. Nanoleaf Essentials bygger på nätverksprotokollet Thread* – en ny standard med blixtsnabb svarstid, pålitlig anslutning och oöverträffad räckvidd som möjliggör snabb och säker hantering av alla Essentials-produkter.
(*Thread kräver HomePod Mini eller Apple TV 4K)

Relaterade Artiklar