Best Transport levererar nu Enkla Kassen till norrländska hem
Hem NYHETER Best Transport levererar nu Enkla Kassen till norrländska hem

Best Transport levererar nu Enkla Kassen till norrländska hem

Publicerat av: Redaktionen

Genom ett samarbete med Best Transport expanderar den veganska matkassen Enkla Kassen med hemleveranser till stora delar av Norrland.

Best Transport levererar nu Enkla Kassen till norrländska hem 1

Best Transport levererar nu Enkla Kassen till stora delar av Norrland

Best Transports leveranser möjliggör nu för norrlänningar att välja en klimatsmart matkasse med växtbaserade recept och råvaror som levereras hela vägen fram till dörren.

Enkla Kassens vision är att göra det enkelt att äta mer hållbart. Företagets veganska matkasse har upp till 80 procent lägre klimatpåverkan än motsvarande mängd vanlig svensk kost*. I samarbete med Best Transport erbjuder matkassen från och med början av november leveranser till stora delar av Norrland. Eftersom Enkla Kassen innehåller råvaror som inte kräver kylning, så som skafferivaror och tåliga grönsaker, går maten att samköras med andra typer av varor. Detta gör transporterna mer effektiva, vilket i sin tur leder till mindre belastning på miljön.

– Att Enkla Kassen med sin vision väljer oss är ett kvitto på att vårt miljöarbete är uppskattat och viktigt. Samtliga av våra transporter är klimatkompenserade och på våra nya fordon över 3,5 ton har vi ett krav på minst Euro6. Under 2019 har vi även en målsättning att investera aktivt i elfordon. Enkla Kassens arbete för en hållbar värld och med ett företagande som driver en långsiktig impact går i linje med vårt miljötänk i alla delar av vår verksamhet, säger Niklas Knight, VD på Best Transport.

Hemleveransens miljöpåverkan potentiellt lägre än bilresor till matbutik

Best Transport och Enkla Kassen har låtit IVL Svenska Miljöinstitutet jämföra klimatpåverkan av en bilresa till matbutiken med en hemleverans av Enkla Kassen med transportbolaget i Norrland. En hemleverans i Norrland har generellt högre utsläpp än i övriga Sverige.

Undersökningen visar att klimatpåverkan från hemtransporten av Enkla Kassen i Norrland är lägre än vid en bilresa tur och retur till en matbutik mer än två kilometer från hemmet. Undersökningen visar också att en hemleverans av Enkla Kassen i Norrland motsvarar mindre än ett kilo koldioxidutsläpp. Utsläpp som, liksom i alla Best Transports leveranser, klimatkompenseras.

– Med impactbolaget Enkla Kassen vill vi förenkla och tillgängliggöra hållbar livsstil. Ett enkelt och effektivt sätt att leva mer hållbart är att laga mer vegansk mat i vardagen. Nu är vi stolta över att tillgängliggöra våra klimatsmarta matkassar i stora delar av Norrland. Och det görs dessutom med Best Transports klimatkompenserade hemleveranser vilket går i linje med vårt fokus på klimatnytta , säger Patrik Olsson, VD och medgrundare av Enkla Kassen.

Lista: Hit levereras Enkla Kassen i Norrland
Boden
Gävle
Luleå
Sandviken
Skellefteå
Sundsvall
Timrå
Umeå
Örnsköldsvik

Relaterade Artiklar