Best Transport först ut att leverera till iBoxen
Hem TRANSPORT-&-LOGISTIKBEST Transport Best Transport först ut att leverera till iBoxen

Best Transport först ut att leverera till iBoxen

Publicerat av: Redaktionen

Nyheten om det nationella paketskåpet iBoxen slog ner som en bomb i logistik-Sverige i mitten på februari.

Best Transport först ut att leverera till iBoxen

Den transportörsneutrala infrastrukturen är en efterlängtad lösning på problemet med paketskåp som fram till nu begränsats av att vara knutna till en specifik leverantör.

iBoxen är också det första paketskåpet som, tack vara sin placering i det offentliga rummet, är tillgängligt för konsumenter dygnet runt. Först ut att erbjuda e-handlare möjligheten att använda marknadens mest bekväma och flexibla boxleveranser är Best Transport som i samband med detta lanserar den nya tjänsten Best Box.

Skiftet från fysisk butik till e-handel pågår för fullt. Under pandemin har svenskarnas konsumtionsmönster förändrats kraftigt, vilket resulterat i en volymökning hos e-handeln som saknar motstycke. Detta har skapat ett högt tryck på transportaktörerna och inte minst på Best Transport. För att kunna möta den ständigt ökade efterfrågan lanserar nu last mile-aktören Best Box – fossilfria paketleveranser via det transportörsneutrala nätverket av paketskåp iBoxen.

– Idag hanteras runt en miljon paket per dag kopplat till e-handeln i Sverige och redan nu börjar det bli ansträngt på många håll att klara detta. Med iBoxen avlastar vi det befintliga logistiksystemet med ombud och hemleveranser, samtidigt som vi tar höjd för att hantera nya paketvolymer. För oss var det självklart att redan från start bjuda in snabbfotade och tech-inriktade transportörer att nyttja vår infrastruktur. Best Transport har varit snabbast på bollen och vi är jätteglada att de nu är först ut att börja leverera via iBoxen, säger Anders Holm CCO på iBoxen.

För Best Transport har faktorer som enkelhet, smidighet och tillgänglighet för e-handlare och konsumenter varit avgörande i satsningen. Tack vare paketskåpens placering i det offentliga rummet möjliggörs access 24/7 för både transportör och konsument. För Best Transport innebär det att leveranser kan ske även nattetid, något som avlastar logistiknätet framförallt i storstäderna.

– Vi ser en enorm fördel i att våra e-handelskunder och konsumenter kan använda en transportörsneutral infrastruktur för alla box-leveranser istället för den uppsjö av leverantörsegna paketskåp som finns idag. Placeringen nära hemmet i kombination med att upphämtningen av paket inte behöver anpassas till exempelvis en butiks öppettider gör också leveransalternativet attraktivt för konsumenter, säger Niklas Knight, VD på Best Transport.

Relaterade Artiklar