Avensia förvärvar den internationella retailexperten Insider Trends
Hem E-HANDEL Avensia förvärvar den internationella retailexperten Insider Trends

Avensia förvärvar den internationella retailexperten Insider Trends

Publicerat av: Redaktionen

Avensia har idag förvärvat alla aktier i det brittiska bolaget Insider Trends (www.insider-trends.com ).

Avensia förvärvar den internationella retailexperten Insider Trends 1

Niklas Johnsson, VD på Avensia

Insider Trends hjälper stora detaljhandlare och välkända varumärken med att skapa världsledande kundupplevelser i modern fysisk detaljhandel. Insider Trends levererar sina tjänster genom trendspaning, strategisk rådgivning, kartläggning och research.

Insider Trends har en bred internationell kundbas bestående av större detaljhandlare och välkända varumärkesleverantörer och omsatte senaste verksamhetsåret ca £250k.

Avensia ser Insider Trends erbjudande som ett bra komplement till nuvarande tjänsteportfölj:

”Avensia har lång erfarenhet av att hjälpa våra kunder med alla aspekter av digital handel. Nu kompletterar vi vår digitala erfarenhet med en djup kunskap om hur man skapar en framtidssäkrad unik kundupplevelse i fysisk butik. Genom att ha expertkunskap om hur man kan kombinera den fysiska och digitala världen, sk omnikanalhandel, kommer vi ta ytterligare ett steg till att bli en strategisk helhetsleverantör för våra kunder”, säger Niklas Johnsson, VD på Avensia.

Insider Trends grundare och Head of Trends Cate Trotter är idag en ofta anlitad föreläsare och futurist som genom sitt globala arbete fått stor internationell framgång.

”Jag träffade Avensia för tre år sedan i samband med ett uppdrag i Norge. Genom olika gemensamma uppdrag sedan dess har jag sett vilken slagkraftig kombination vi kan få till genom att kombinera Insider Trends erbjudande med Avensias djupa kunskap inom digitala affärer. Retail i framtiden kommer inte vara digital eller fysisk, den kommer innehålla det bästa från båda världar”, säger Cate Trotter.

I samband med förvärvet får Avensia även ett fotfäste på den brittiska marknaden. Insider Trends kommer fortsätta sin verksamhet under varumärket Insider Trends.

Parterna har enats om att inte offentliggöra köpeskillingen i affären. Affären förväntas initialt ha en neutral effekt på vinst per aktie.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>