Även butiksbesökare stressade av julmusik visar ny undersökning från Clas Ohlson
Hem NYHETER Även butiksbesökare stressade av julmusik visar ny undersökning från Clas Ohlson

Även butiksbesökare stressade av julmusik visar ny undersökning från Clas Ohlson

Publicerat av: Redaktionen

Julmusiken är ett måste under julen tycker en majoritet av svenskarna men många upplever den också som stressig.

Även butiksbesökare stressade av julmusik visar ny undersökning från Clas Ohlson 2Mest stressade blir vi av att höra julmusiken i butik, offentliga miljöer och i media. Med bara 12 dagar kvar till jul väljer därför Clas Ohlson att byta ut delar av den klassiska julmusiken mot specialkomponerade mindfulnessversioner i sina butiker för att motverka den julstress som många upplever.

I slutet av november larmade Handelsanställdas förbund om att många butiksanställda upplevde julmusiken som påfrestande. En ny undersökning, gjord av Inizio på uppdrag av Clas Ohlson, visar att butiksbesökare i hög grad (47%) anser att julmusik är som mest stressande i butiksmiljö. För att bidra till en så stressfri jul som möjligt har Clas Ohlson därför tagit fram specialkomponerade mindfulnessversioner av klassiska jullåtar som kommer att spelas i alla butiker.

– Med vårt specialkomponerade julalbum vill vi försöka göra våra butiker till en lugnare plats. Även om musiken är skapad med glimten i ögat så finns det en allvarlig underton. Många påverkas negativt av julstressen och vi vill hjälpa till att motverka detta, säger Jeff Jackett, Group Head of Marketing and Brand på Clas Ohlson.

Christmas Songs (Mindfulness Edition)

Albumet Christmas Songs (Mindfulness Edition) från Clas Ohlson innehåller klassisk julmusik i avslappnande, mindfulnessversioner. Låtarna som gjorts om är Hej Tomtegubbar, Jingle Bells, We Wish You a Merry Christmas, Winter Wonderland samt de traditionella, finska och norska julsångerna Joulupukki, Joulupukki och På Låven Sitter Nissen.

Länkar

Spotify: https://open.spotify.com/album/24I3RjyXeqkiRwXYoOYTMn?si=JrnAF-dcRtWCi_f_gv2Vyg

Youtube: https://www.youtube.com/playlist?list=PLfJL6_kkCO5mw9f6s3kAHw5WE-TINWKZ4

Kampanjsida: https://ettbattrehem.clasohlson.se/julmusik

Relaterade Artiklar