Asda börjar med antimikrobiell behandling på kundvagnshandtag och ytor i butik
Hem NYHETER Asda börjar med antimikrobiell behandling på kundvagnshandtag och ytor i butik

Asda börjar med antimikrobiell behandling på kundvagnshandtag och ytor i butik

Publicerat av: Redaktionen

Wanzl, världsledande leverantör av butiksutrustningar inklusive bland annat snabbköpsvagnar, introducerar tillsammans med snabbköpskedjan Asda, kundvagnshandtag och butiksytor som behandlats med Shield Master-beläggningar som innehåller Addmasters Biomaster-teknologi.

Asda börjar med antimikrobiell behandling på kundvagnshandtag och ytor i butik

Addmasters Biomaster antimikrobiella teknologi ger ett bevisat effektivt skydd mot ett brett spektrum av skadliga mikrober på produkter och ytor och har framgångsrikt testats enligt ISO-standarder mot SARS-COV-2.

Skyddet varar under hela produktens livslängd, vilket är värdefullt både för bolagets kunder och slutkonsumenten. Behandlingen kan appliceras på produkter som dörrhandtag och kundkorgar i själva tillverkningsprocessen, eller appliceras permanent på keramiskt baserade beläggningar, vilket även kan göras på produkter som redan är i drift.

Marc Radforth, försäljnings- och marknadschef på Wanzl UK & Ireland, säger: “Vi är mycket glada över att ha utvecklat denna lösning med stöd av Addmaster och vår beläggningspartner. Att göra skillnad för, inte bara våra kunder utan slutkonsumenten, i dessa extremt svåra tider, är något vi är mycket stolta över.”

“Som en följd av pandemin, ser vi en ökad efterfrågan på antimikrobiella behandlingar i offentliga utrymmen, och bland annat matvaruhandeln. De behandlade kundvagnshandtagen från Addmasters partner Wanzl är ett mycket bra exempel, och vi ser en mycket stor potential för denna typ av funktion på ytor som många ofta rör vid.Förvärvet av Addmaster gör Polygiene till en heltäckande leverantör av antimikrobiella lösningar för både mjuka och hårda ytor, och vi ser synergier där partners nu kan dra nytta av vårt kompletta sortiment av stays fresh-lösningar för alla sorters underlag och produkter”, tillägger Andreas Holm, CCO av Polygiene.

Brittiska Addmaster Holdings Limited är sedan januari 2021 ett helägt dotterbolag till Polygiene, med specialistkompetens inom antimikrobiell teknik och hårda ytor. Företaget har en rad produkter för den här typen av applikationer, som finns i konsumentprodukter, offentliga utrymmen, samt i sjukhusmiljöer och annat.

Relaterade Artiklar