Arlo blir kompatibla med Apple Homekit

Arlo Technologies, USA:s ledande varumärke för IP kameror, meddelar idag att stöd för Apples plattform för smarta hem – HomeKit.

Arlo blir kompatibla med Apple Homekit 1– rullas ut för de trådlösa kamerasystemen Arlo Pro och Arlo Pro 2 som kopplas till basstationerna VMB4000 eller VMB4500.  Även om Arlo-användare redan nu kan kontrollera sina Pro- och Pro 2-kameror via Arlo-appen så kommer den nya kompabiliteten med HomeKit göra användandet mycket smidigare för iPhone- och iPad-användare.

Med hjälp av Apple Home-appen och röstkommandon via Siri kommer iOS-användare få åtkomst till vissa funktioner hos sina Pro eller Pro 2-kameror i HomeKit-ekosystemet. En kostnadsfri automatisk firmwareuppdatering rullas dessutom ut för både nya och befintliga Pro och Pro 2 användare som är kopplade till någon av de två basstationsmodellerna.

–  Med tanke på att systemen och protokollen för smarta hem är i ständig utveckling så är kompabilitet mellan olika plattformar något vi alltid tittar på. Vi vet att support för HomeKit är mycket uppskattat bland våra användare, och därför ville vi utöka erbjudandet till att inkludera våra trådlösa kamerasystem. Eftersom Pro och Pro 2 nu funkar med både Arlo-appen och HomeKit-systemet får användarna en extra bekväm användarupplevelse, säger Tejas Shah, SVP Product and CIO.

HomeKit tillåter användare att kontrollera sina smarta hem-produkter bekvämt och säkert via Apple Home-appen och Siri på iPhone, iPad, Apple Watch, Mac och HomePod. Alla befintliga användare av kamerasystemen Arlo Pro och Pro 2 vars kameror är kopplade till VMB4000 eller VMB4500 kan få notifikationer till sin Apple Home app när rörelse upptäcks av säkerhetskameran. iOS-användarna kan dessutom dra nytta av Siri för att snabbt med rösten aktivera en livestream i HD på sin iPhone eller iPad.

Med HomeKit kan Arlo Pro och Pro 2-användarna även ställa in s k trigger automations för att styra andra HomeKit-aktiverade smart home-enheter. Exempelvis kan användare skapa en automation för att utlösa HomeKit-aktiverade lampor så att de går igång när rörelse upptäcks av en Arlo Pro eller Pro 2-kamera.

Både Arlo Pro- och Arlo Pro 2-kamerorna är trådlösa, har bildkvalitet i HD, samt laddningsbara batterier. Säkerhetssystemen finns tillgängliga både online* och hos återförsäljare i butik.