Är musiken nyckeln till kärleken?
Hem NYHETER Är musiken nyckeln till kärleken?

Är musiken nyckeln till kärleken?

Publicerat av: Redaktionen

Alla hjärtans dag är snart här, och oavsett om du är upptagen eller singel är det hög tid att komma i stämning.

Är musiken nyckeln till kärleken? 1

Ny studie visar att över 70 procent av svenskarna tycker att det är attraktivt med bra musiksmak

Vår musiksmak är i många avseenden ett uttryck för vilka vi är, så det är ingen överraskning att det kan hjälpa oss att hitta rätt i dating-djungeln.

För att markera kärlekens dag har JBL, pionjärerna av omslutande ljud, undersökt svenskarnas relation till musik och dess betydelse när det kommer till kärleken.

Avgörande faktor när du letar partner

I undersökningen framkommer att över 70 procent av svenskarna tycker att bra musiksmak är attraktivt hos en partner. Det är inte bara ett kvitto på en potentiellt bra matchning för singlar som försöker finna varandra. Fyra av fem personer som redan är i en relation uppger att de delar musiksmak med sin partner, och mer än hälften säger att de tycker om att gå på festivaler och konserter tillsammans. När det gäller vem som styr över musiken i relationen uppger 60 procent att båda två har lika mycket inflytande över vad som spelas i deras relation. 25 procent säger att bara den ena i relationen kontrollerar musiken.

Musik anses onekligen vara en viktig faktor bland de tillfrågade, 30 procent av svenskarna erkänner nämligen att de någon gång har låtsas ha en annan musiksmak för att imponera på en potentiell ny partner. 40 procent har dessutom någon gång även ljugit om att de personligen känner ett band eller artist.

– Vi tror på musik och på dess förmåga att föra människor närmare varandra, säger Marije Bakker, PR Manager EMEA på JBL. Musik är en viktig komponent i kärleksförhållanden och kan vara en avgörande faktor när du letar partner.

JBLs engagemang för att skapa musikupplevelser vi minns och förse musikälskare världen över med hörlurar och högtalare som gör skillnad syns också i festivalvärlden, där man i år är huvudsponsorer för festivaler som Tomorrowland och Wireless Festival.

Relaterade Artiklar