Apple lanserar Self Service-reparation rund om Europa
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGAR Apple lanserar Self Service-reparation rund om Europa

Apple lanserar Self Service-reparation rund om Europa

Publicerat av: Redaktionen

Kunder i Belgien, Frankrike, Tyskland, Italien, Polen, Spanien, Sverige och Storbritannien kan köpa originaldelar och verktyg från Apple

Apple meddelade idag att Self Service-reparationer nu är tillgängliga i åtta europeiska länder, med tillgång till originaldelar, verktyg och manualer från Apple via Self Service Repair Store.

Kunder som själva vill utföra reparationer kan göra många av de vanligaste reparationerna på iPhone 12- och iPhone 13-modellerna samt på bärbara Mac-datorer med Apple-chip.

Hos Self Service Repair Store kan man finna mer än 200 delar och verktyg samt reparationsmanualer. Genom det här programmet kan kunder med erfarenhet av att reparera komplex elektronisk utrustning själva utföra reparationer med hjälp av samma manualer, delar och verktyg som Apple Store-butiker och Apple-auktoriserade serviceställen använder.

”Vi anser att den bästa tekniken för våra kunder och planeten är teknik som håller, och därför utformar vi hållbara produkter som sällan behöver service eller reparation”, säger Jeff Williams, operativ chef på Apple. ”Men när en reparation behövs vill vi att kunderna ska ha möjligheten att reparera själv på ett säkert, tillförlitligt och tryggt sätt. Det är därför vi nu med glädje lanserar Self Service-reparation i Europa, vilket ger kunderna direkt åtkomst till originaldelar, verktyg och manualer.”

Varje originaldel från Apple är utformad och konstruerad för respektive produkt och genomgår omfattande tester för att säkerställa högsta kvalitet, säkerhet och tillförlitlighet. Det är samma delar som Apples nätverk av auktoriserade serviceställen använder – och kostar lika mycket. Kunder kan skicka tillbaka de ersatta delarna till Apple för renovering och återvinning. I många fall kan kunden dessutom få rabatterat pris på sitt köp genom att göra det.

Verktygen från Apple som kunderna får tillgång till via Self Service Repair Store är skräddarsydda för att kunna reparera Apple-produkter på bästa sätt. De är konstruerade för att klara påfrestningarna av stora volymer av professionella reparationer, där säkerhet och tillförlitlighet är högsta prioritet. De förstklassiga verktygen som erbjuds till Self Service-reparationer omfattar bland annat skärm- och batteripressar, momentskruvmejslar och reparationsbrickor.

Apple erbjuder verktygspaket att hyra för 699 SEK, så att kunder som inte vill köpa verktyg för en enskild reparation ändå kan få tillgång till professionella reparationsverktyg. Kunder kommer då få tillgång till verktygen i en vecka med gratis leverans.

Self Service-reparationer är en del av Apples initiativ för att utöka möjligheterna till reparation och göra det möjligt att reparera allt fler produkter med tiden. För de allra flesta kunder, som inte har erfarenhet av att reparera elektroniska enheter, är det säkraste och mest pålitliga sättet att få en enhet reparerad att besöka en professionell reparatör med certifierade tekniker som använder Apples originaldelar.

Apple lanserar Self Service-reparation rund om EuropaUnder de senaste tre åren har Apple nästan fördubblat antalet serviceställen med tillgång till Apples originaldelar, verktyg och utbildning, bland annat med fler än 4 000 fristående reparatörer. Ett globalt nätverk bestående av fler än 5 000 Apple-auktoriserade serviceställen omfattar över 100 000 aktiva tekniker. Det innebär att åtta av tio Apple-kunder i Europa har mindre än 30 minuter till närmaste auktoriserade serviceställe.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar