Apotea.se är svenskarnas e-handelsfavorit

Apotea.se är de svenska nätkonsumenternas favoritbutik. Det framgår av en undersökning av Kantor Sifo gjord på uppdrag av PostNord. 

Undersökningen bygger på svar från drygt 6 000 e-handelskonsumenter och frågan har ställts i samband med insamlingen av data till E-barometern. Resultatet ligger till grund för det nyinstiftade priset ”Svenska folkets e-handelsfavoriter”, som delas ut av PostNord.

Flest röster får Apotea.se som därmed är de svenska nätkonsumenternas storfavorit. På andra plats kommer nätbokhandel Adlibris och på tredje plats CDON.

”Det är fantastiskt roligt och smickrande att röstas fram som svenska folkets e-handelsfavorit. Det är det finaste betyg man kan få som e-handlare”, säger Pär Svärdson, vd och grundare av Apotea.se. Pär Svärdson var tidigare även medgrundare av Adlibris.

Syftet med priset är att lyfta fram de duktiga e-handelsaktörer som lyckats bäst gentemot konsumenterna.

”Apotea utmanar apoteksbranschen och bygger sin snabba, lönsamma tillväxt genom en innovativ och effektiv logistik- och varuförsörjning. Det är ett företag som konstant jobbar för att bli bättre i hela kedjan, från erbjudanden till slutlig leverans. Dessutom genomsyras deras utvecklingsarbete av etiskt och socialt engagemang. De har onekligen kunden i fokus i alla lägen, inte konstigt att kunderna älskar dem”, säger Anders Holm, vd PostNord Sverige.

Apoteas vd Pär Svärdson mottog utmärkelsen ”Svenska folkets e-handelsfavoriter 2017” vid branschkonferensen E-handelsforum i Borås på torsdagen den 28 september.

Apotea.se har under det senaste året vunnit en rad utmärkelser. Tidigare i år belönades Apotea.se bland annat med PostNords logistikpris ”PostNord Logistics Award”.

Undersökningen bland svenska nätkonsumenter utgör även underlag i rapporterna E-barometern och E-barometern [konsument] som publiceras en gång per kvartal av PostNord.