Apotea lanserar som första e-handlare i Sverige fossilfria hemleveranser från lager till kund med Airmee
Hem NYHETER Apotea lanserar som första e-handlare i Sverige fossilfria hemleveranser från lager till kund med Airmee

Apotea lanserar som första e-handlare i Sverige fossilfria hemleveranser från lager till kund med Airmee

Publicerat av: Redaktionen

Apotea blir första e-handlaren som går live med Airmees fossilfria hemleverans-alternativ som bolaget lanserade förra veckan.

Apotea lanserar som första e-handlare i Sverige fossilfria hemleveranser från lager till kund med Airmee 1

Fossilfria hemleveranser från lager till kund med Airmee

Tillsammans med Apotea tar Airmee ett steg till och säkerställer även att transporten från e-handlarens varulager till Stockholm sker fossilfritt. Tjänsten blir därmed unik för e-handelskunder som kan välja leveransalternativet när de handlar på Apotea, Sveriges mest välkända e-handlare.

Inrikes transporter svarar för nästan en tredjedel av Sveriges totala utsläpp av växthusgaser. E-handelns kraftiga tillväxt medför att e-handeln står för en allt större del av transporterna. Flera initiativ som klimatkompensering och el-fordon har tagits av olika aktörer i branschen.

Apotea lanserade i början av året som första e-handlare en miljözon i anslutning till sitt lager där endast fordon som uppfyller miljöklass euro 6 tillåts komma in på området.

Airmee har sedan sin start haft en vision om att maximera utnyttjandet av fordon i städer för att skapa hållbarare sista-milen leveranser. Bolaget har i detta arbete utvecklat ny teknologi baserat på en av grundarnas forskning på KTH.

– För oss är framtidens logistik synonymt med hållbarhet. Vi är därför stolta över att kunna erbjuda ett hållbart leveransalternativ, som är helt fossilfri inte bara sista milen utan hela vägen från Apoteas lager. Vad jag vet så är vi det första logistikbolaget att göra detta. Dessutom kompromissar vi inte heller på kvaliteten eller snabbheten i tjänsten, säger Julian Lee, VD på Airmee

Apoteas paket hämtas i Morgongåva med förnyelsebart biodiesel i tanken och körs vidare på cargo-cykel eller elbil hem till kunder – inom så snabbt som några timmar. Genom att välja alternativet Airmee Fossilfri hemleverans i checkouten kan Apoteas kunder i utvalda områden i Stockholm klimatsäkra hela sin leverans.

– Vi ser ett stort värde i hållbara leveranser och är otroligt stolta att kunna erbjuda våra kunder bra alternativ. Vi jobbar konstant med att förbättra vår service på alla sätt. Airmees fossilfria transporter från Morgongåva och sista-milen-leveranser i Stockholm City är ett fantastiskt bra exempel på hur hållbarhet och kundupplevelse går hand i hand, säger Pär Svärdson, VD på Apotea.

Relaterade Artiklar