Använd teknik för smarta hem för att skapa en mysig jul
Hem NYHETER Använd teknik för smarta hem för att skapa en mysig jul

Använd teknik för smarta hem för att skapa en mysig jul

Publicerat av: Redaktionen

Det är den tid på året när vi lyser upp våra hem och skapar en mysig känsla inomhus eftersom temperaturen sjunker utomhus.

Använd teknik för smarta hem för att skapa en mysig jul 2Vi tänder levande ljus, vi hänger upp julpynt och adventsstjärnor som tillsammans skapar trivsel inför julen och på de mörka kvällarna.

Men, har du funderat på att det faktiskt går att använda modern teknik för att skapa en mysig stämning i hemmet? Det finns idag massor av produkter på marknaden som rätt använda kan hjälpa till med att skapa julstämning i hemmet.

Använd teknik för smarta hem i jul

Att använda modern teknik eller produkter för smarta hem till att skapa julstämning är enkelt och snabbt att komma igång med. Allra enklast är att använda ett startpaket från Philips Hue med färgade ljuskällor. I ett startpaket ingår oftast tre olika ljuskällor med olika fattningar beroende på vilka du valt som alla kan visa upp till 16 miljoner olika färgnyanser, en hub och en fjärrkontroll. Hubben ansluter du till din router och därefter laddar du ner en kostnadsfri app och lägger till de olika ljuskällorna i denna. I appen kan du skapa olika rum där du lägger till belysningen så att du vet var dessa finns när det är dags att använda dessa.

När du installerat alla dina ljuskällor och startat appen kan du ändra färger till något passande. Varför inte skapa en stämningsfull jul med röd belysning i vardagsrummet. Eller varför inte mixa med rött och grönt, färgerna som hör julen till? Öka ljusstyrkan enkelt om du vill ha kraftfull belysning i rummet eller dimma denna om du vill ha det lite mysigare. Möjligheterna är många.

Koppla ihop din smarta belysning med andra produkter

Vill du få ut ännu mer av din smarta belysning hemma så kan du koppla ihop denna med produkter från andra tillverkare. Ett exempel är att länka samman belysningen från Philips Hue med lösningen för smarta hem från Somfy som heter TaHoma och då få helt nya möjligheter. Lägg till en smart programmering som innebär att när rullgardinerna åker upp på morgonen så tänds även belysningen i köket och kaffekokaren startar. En perfekt start på dagen utan att du behöver göra så mycket på egen hand. Det går dessutom att simulera soluppgången med belysningen vilket gör att du vaknar på ett naturligt sätt.

Har du inte motoriserade rullgardiner hemma kan du använda dig av en rörelsesensor som tänder belysningen åt dig när du kliver ur sängen. Koppla till en fjärrströmbrytare till julgransbelysningen så kan denna tändas med hjälp av rörelsesensorn och du får ett trevligt och mysigt välkomnande på morgonen.

Vem vill komma hem till ett mörkt hem efter en lång dag på jobbet? Inte många så här kan du antingen programmera in att belysningen ska tändas på utvalda tidpunkter. Eller att belysningen tänds med hjälp av en magnetkontakt på dörren vilket innebär att när denna öppnas så tänds hemmet upp åt dig! Innanför dörren möts du av julgransbelysningen och stämningen infinner sig hos dig snabbt!

Det är egentligen bara din egen fantasi som sätter gränserna här. En stor fördel med smart belysning är dessutom att den simulerar närvaro vilket är perfekt när mörkret faller på och du vill hjälpa till med att hålla buset borta.

Relaterade Artiklar