Antalet människor i storstädernas morgonrusch minskar under sportloven
Hem NYHETER Antalet människor i storstädernas morgonrusch minskar under sportloven

Antalet människor i storstädernas morgonrusch minskar under sportloven

Publicerat av: Redaktionen

Många väljer att åka på skidsemester.

Antalet människor i storstädernas morgonrusch minskar under sportloven

Efter en kraftig ökning av antal människor i storstädernas morgonrusch i början av året har nu antalet legat stilla på liknande nivåer under ett par veckors tid.

Undantaget är hittills sportlovsveckorna som i Göteborg och Malmö inneburit färre människor i morgonruschen. Samtidigt är det lika många, och i vissa fall fler människor, i de svenska skidorterna under årets sportlov jämfört med förra. Det visar denna veckans Jobbindikator från Tre.

– Antalet människor i storstädernas morgonrusch har varit i det närmsta stillastående under ett par veckor, om man bortser från sportloven då antalet minskat i både Göteborg och Malmö. Under dessa veckor ser vi samtidigt att det är lika många om inte fler människor i svenska fjällen jämfört med förra årets sportlov, säger Mårten Lundberg, kommunikationsdirektör på Tre.

Antalet människor i rörelse vid Stockholms centralstation morgontid förra veckan var 34 procent av en normalvecka före corona. Motsvarande siffror för centralstationerna i Göteborg och Malmö var 41 procent och 39 procent. I Malmö var detta en viss minskning (4 procentenheter) jämfört med veckan tidigare vilket kan förklaras av att de hade sportlov. Göteborg som hade sportlov förrförra veckan är nu tillbaka på samma nivåer som veckorna före sportlovet.

I de bifogade diagrammen längst ner på sidan visas hur många som befunnit sig i några av de mest populära skidorterna under de två första sportlovsveckorna i landet. Statistiken visar att det är lika många och i vissa fall fler människor i rörelse i år än förra året. (Antalet Tre-kunder i rörelse i respektive skidort under sportlovsveckorna 2020 i orange och 2021 i blått.)

För mer information och för att jämföra nivåer mellan städerna:
http://didipod.se/stationer.html

Relaterade Artiklar