Allt fler smarta prylar i våra hem
Hem NYHETER Allt fler smarta prylar i våra hem

Allt fler smarta prylar i våra hem

Publicerat av: Redaktionen

Svenskarna fortsätter att koppla upp sina hem.

Allt fler smarta prylar i våra hem 2Smarta telefoner och surfplattor är mest populära – men uppkopplade högtalare och säkerhetslösningar har exploderat.

Svenskarna fortsätter att koppla upp sina hem och vi har nu 16,9 uppkopplade saker per hushåll, fyra fler än 2017 (12,7). Det motsvarar en ökning på 33 procent. Detta enligt siffror som släpptes av Telia tidigare i år.

Vanligast är surfplattor, smartphones och tv-spel, men 2018 verkar ändå bli högtalarens år; nästan vart tionde (9,4 %) svenskt hem har nu en smart högtalare. Flest musikälskare finns på Lidingö där vart fjärde (24 %) hushåll har sina högtalare online. Även säkerhetslösningar är på frammarsch, så även väderstationer som mäter temperatur, vind och vatten.

Smarta hem kan förenkla vardagen genom att automatisera monotona och repetitiva uppgifter. Vi tipsar om sex olika produkter som kan göra din vardag lite smidigare. Därför kommer här ett förslag på ett smart home starter pack som kan förenkla din vardag.

Smart högtalare: Amazon Echo

En smart högtalare är nästan ett måste för det smarta hemmet. Se den som en personlig assistent som kan göra allt från att boka möten och spela upp musik till att styra värme och ljus i ditt hem. Amazons högtalare Echo med den digitala  assistenten Alexa är populärast på marknaden, tätt följd av konkurrenten Google Home.

Pressbilder: https://press.aboutamazon.com/

Smart lampa: Ikea Trådfri

Med smart belysning kan du skräddarsy ljuset hemma genom att ändra färgtemperatur och schemalägga när det ska tändas och släckas. Philips HUE och Yeelight från kinesiska Xiaomi  är bland de mer kända märkena, men även Ikea har gett sig in på marknaden med sin kollektion Trådfri.

Pressbilder: https://press.ikea.se/ikea_smart_belysning/

Smart termostat: Tado V3+

Med en digital termostat är det alltid lagom varmt hemma, och du sparar både elektricitet och pengar.  Tyska Tado säljer smarta termostater som funkar både i hus och i lägenhet. Med den tillhörande mobilappen säkerställer du att dina värme- och klimatanläggningar förbrukar så lite energi som möjligt.

Pressbilder: https://www.tado.com/se/press

Smart dörrlås: Glue Smart Lock

Smarta lösningar till ytterdörren börjar bli allt mer poppis. Utöver kameror likt Ring Video Doorbell har det även blivit populärt med digitala dörrlås som du kan öppna med din mobil.  Med appen kan du lägga till användare, exempelvis familjemedlemmar som får löpande access eller låta hantverkaren få tillfällig tillgång till ditt hem när du är borta.

https://www.gluehome.com/pages/press

Smart kamera: Ring Stick Up Cam

Håll koll på husdjur och paketleveranser men även eventuella oönskade besökare med hjälp av en uppkopplad kamera som du kan kontrollera från din mobiltelefon. Ring Stick Up Cam från Amazon är enkel att installera – bara koppla in, anslut och kör.

Pressbilder: https://se-en.ring.com/pages/press

Smart dammsugare: Xiaomi Mi RoboRock S50

Kinesiska uppstickaren Xiaomi tillverkar inte enbart mobiltelefoner och smarta lampor utan även robotdammsugare. Med en Roborock kan du schemalägga när ditt golv ska städas automatiskt och därmed slippa att själv släpa runt på din gamla dammsugare från hedenhös. Med stöd för virtuella väggar och kapacitet att våtmoppa blir det en perfekt kompanjon i hushållet.

Pressbilder: https://www.mi.com/global/about/mediakit/

Smart väderstation: Netatmo Weather Station

Med en smart väderstation kan du mäta, analysera och förstå din inom- och utomhusmiljö. Något som gör att du kan anpassa ditt vardagsliv och få ett ännu bekvämare hem. Trots att den är väldigt avancerad är datan i Netatmos vädermaskin lättöverskådlig i den tillhörande appen.

Pressbilder: https://www.netatmo.com/sv-se/press

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>