Allt fler betalar parkering via mobilen i Uppsala – ökat med 80% sedan förra året
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGARIT-LÖSNINGAR Allt fler betalar parkering via mobilen i Uppsala – ökat med 80% sedan förra året

Allt fler betalar parkering via mobilen i Uppsala – ökat med 80% sedan förra året

Publicerat av: Redaktionen

Att betala sin parkeringsavgift via mobiltelefonen är populärt bland Uppsalaborna.

Allt fler betalar parkering via mobilen i Uppsala - ökat med 80% sedan förra året 2Antalet parkeringar via betaltjänsten SMS Park har ökat med 80% jämfört med motsvarande period förra året. Nu förväntas användningen stiga när kommunen går från fem till två leverantörer av mobil betalning för parkering den 1 oktober.

Så fungerar SMS Park

Med SMS Park betalar kunden samma taxa som parkeringsautomaten och användaren får sina parkeringsköp på en månadsfaktura. Antingen startas en parkering via App eller SMS.

Från fem till två alternativ

Efter upphandling med kommunen bestämdes det att antalet leverantörer av mobil betalning för parkering skulle sänkas från fem till två stycken, och därmed underlätta för alla invånare och besökare. En av de som kommer vara kvar i staden är SMS Park. Betaltjänsten finns på 250 orter i Sverige och användningen har ökat med 80% jämfört med motsvarande period förra året i Uppsala.

Parkering via mobiltelefonen har sina fördelar, framför allt när det kommer till enkelhet och tillgänglighet. Johan Kittel, VD för SMS Park, har en tydlig bild kring varför användningen ökar i Uppsala.

  • Att vi växer så snabbt i Uppsala är jättekul. Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra vår app utifrån kundernas behov. Samtidigt är vi med och förändrar en bransch genom att digitalisera och förenkla parkering för både privatpersoner och kommuner i hela Sverige.

Relaterade Artiklar