Alienware och Tobii fortsätter att ta eyetracking till spelare med lanseringen av den uppdaterade speldatorn Alienware 17
Hem GAMINGE-SPORT Alienware och Tobii fortsätter att ta eyetracking till spelare med lanseringen av den uppdaterade speldatorn Alienware 17

Alienware och Tobii fortsätter att ta eyetracking till spelare med lanseringen av den uppdaterade speldatorn Alienware 17

Publicerat av: Redaktionen

Vid spelmässan PAX East presenterade Alienware sin uppdaterade 17-tums bärbara speldator med det senaste inom hårdvara och mjukvara.

Alienware och Tobii fortsätter att ta eyetracking till spelare med lanseringen av den uppdaterade speldatorn Alienware 17 22018-års version av Alienware 17 kommer att ha kvar sina branschledande funktioner, inklusive inbyggd eyetracking-teknologi från Tobii, samtidigt som andra komponenter uppdateras för att förbättra prestanda och användarupplevelse.

– Alienware är kända för innovation och för att nyttja spjutspetsteknologi i sina stationära och bärbara datorer, säger Oscar Werner, affärsområdeschef för Tobii Tech. Det känns fantastiskt kul att kunna bekräfta att Alienware fortsätter att erbjuda sina kunder den senaste tekniken inklusive Tobiis hårdvara och mjukvara för eyetracking.

Tobii och Alienware banade väg genom att introducera eyetracking i den prisbelönta bärbara speldatorn Alienware 17 i slutet av 2016. Idag finns över 100 spel med stöd för eyetracking, inklusive många av de mest populära titlarna, som exempelvis Ubisofts dundersuccé Far Cry 5. Under senare tid har företagen haft ett nära samarbete för att ge allt fler spelare, proffslag och den breda e-sportspubliken del av värdena med eyetracking.

Med över 1 130 000 tittare slog Eleague Major for CS:GO rekord i flest samtidiga tittare på en enskild Twitch-sändning januari 2018. Eleague använde eyetracking-teknik från Alienware och Tobii under sändningen för att ge åskådarna möjlighet att se de professionella spelarnas otroliga reaktionstider och taktik. I mars 2018 meddelade en av världens ledande professionella e-sportorganisation Team Liquid att de har utrustat sin nya Alienware-träningsanläggning med Tobiis eyetracking-utrustning och därmed höjer standarden för träning inom e-sport.

– Alienware har som fokus att ge våra kunder den mest avancerade tekniken för att säkerställa att de kan konkurrera på högsta nivå, säger Christopher Sutphen, global marknadschef på Alienware. Vi är glada över att fortsätta vårt samarbete med världsledaren Tobii för att ta de kraftfulla värdena med eyetracking till vår community och för att skapa spelupplevelser i världsklass.

Läs mer om hur eyetracking används av professionella e-sportlag, sportkanaler och turneringar här.

Relaterade Artiklar