Aktivitetsboom hos SkiStar: 85 000 besökare i sommar
Hem NYHETER Aktivitetsboom hos SkiStar: 85 000 besökare i sommar

Aktivitetsboom hos SkiStar: 85 000 besökare i sommar

Publicerat av: Redaktionen

Semesterveckorna har inneburit full aktivitet på SkiStars destinationer i Skandinavien.

En mycket stor efterfrågan på en aktiv sommarsemester i fjällvärlden, flera nyheter från SkiStar Sports & Adventures i kombination med vackert väder har gjort att antalet gäster ökat med mer än 60% i jämförelse med föregående år: bara i Trysil, Åre och Sälen har fler än 85 000 besökare testat på trailcykling, downhill eller liftburen vandring i sommar*.

SkiStars gästundersökningar visar också att 1 av 4 aldrig tidigare besökt fjällen sommartid.

– Vår satsning på sommaren som den ledande semesterarrangören för Skandinavien har verkligen varit en succé. Intresset att ha en aktiv semester och njuta av vår fantastiska fjällmiljö även sommartid har varit enormt: bara inom cykling har vi ökat med 70% jämfört med föregående år och över 15 000 gäster har testat våra klätterparker i Åre och Sälen hittills. Det visar att hemester-trenden verkligen är här för att stanna, säger Stefan Sjöstrand, vd och koncernchef för SkiStar.

Enligt SkiStars gästundersökningar har den populäraste aktiviteten hittills varit just cykling, framförallt trailcykling tätt följt av vandring och att ta liften upp på fjället. Många har också nyttjat sommaröppna restauranger och caféer och majoriteten av besökarna har varit barnfamiljer. Många har också uppskattat lägerverksamheten för barn och unga genom Valle Kids Club och Teen camp bike.

Aktivitetsboom hos SkiStar: 85 000 besökare i sommarSäkra en långhelg under sensommaren
Sommaren är dock ännu inte slut och aktiviteterna fortsätter under ett par veckor till och även under helgerna i september. Fortfarande finns det möjlighet till en semestervecka eller helg med cykling, vandring, padel eller besök i klätterparken. Ett antal platser finns också kvar på de camps som SkiStar arrangerar med bland andra ambassadörerna Anna Jönsson Haag och Maria Pietilä Holmner, t ex ”Cykelweekend i Åre 26-29 augusti”

– Har du ännu inte besökt våra destinationer sommartid så är det hög tid att göra det nu och säkra ditt boende och aktiviteter. Vi fortsätter såklart att fokusera på trygghet och säkerhet för våra gäster och hoppas att många också vill förlänga semestern eller passa på att ta en aktiv långhelg i den härliga skandinaviska fjällvärlden tillsammans med familj och vänner, avslutar Stefan Sjöstrand.

Relaterade Artiklar