AI-kameran Logitech Sight tar hybridmöten till nästa nivå
Hem PRODUKTNYHETER AI-multikameran Logitech Sight tar hybridmöten till nästa nivå

AI-multikameran Logitech Sight tar hybridmöten till nästa nivå

Publicerat av: Redaktionen

Nytt AI-drivet multikamerasystem får de som deltar på distans att känna att de sitter med vid konferensbordet

Idag presenterar Logitech (SIX: LOGN) (NASDAQ: LOGI) den kommande nyheten Logitech Sight – en AI-driven bordskamera som lanseras sommaren 2023.

Tillsammans med videobommarna Rally Bar och Rally Bar Mini ser Logitech Sight till att fånga mötesdeltagarna från bästa möjliga perspektiv och följa samtalen naturligt i takt med att de olika deltagarna runt konferensbordet turas om att tala.

I dagens blandade arbetsmiljö, där 43 procent av de som arbetar på distans uppger att de inte känner sig inkluderade*, ger Logitech Sight alla som jobbar hemifrån känslan av att de sitter med vid bordet under onlinemötena med kollegorna på kontoret.

“När pandemin var som värst var det likadant för alla, att vi hade varsitt lika stort videofönster i onlinemötena. Men idag jobbar vissa hemifrån och andra på kontoret, och det gör det svårt att ge alla en likvärdig mötesupplevelse”, säger Scott Wharton, General Manager för Logitech Video Collaboration.

“När Logitech Sight och dess AI-system används tillsammans med Rally Bar eller Rally Bar Mini skapar det en lösning som är ‘mindre Silicon Valley’ och ‘mer Hollywood’, för den använder flera kameravinklar och intelligent riktningsidentifiering för att få de som deltar på distans att bli mer närvarande i rummet. Våra kunder har berättat för oss att det här är ett av de största problemen vid hybridmöten, och om vi vill att det ska fungera när folk återvänder till jobbet så måste vi klara den här utmaningen. Med många års forskning och tidig kundfeedback i ryggen menar vi att vi har knäckt koden för det här kritiska problemet som organisationer på alla nivåer ställs inför.”

Logitech Sights AI-drivna kamera ger alternativa perspektiv till Rally Bar eller Rally Bar Mini-kameran som placeras i främre delen av lokalen. På så sätt blir förutsättningarna bättre för ljud och video i större rum. Med två 4K-kameror och sju strålbildande mikrofoner fångar Sight naturligt upp samtal och icke-verbala gester medan de sker. Det gör att alla deltar mer och blir mer engagerade, eftersom fjärrdeltagarna känner att de faktiskt sitter med vid bordet.

Under 2023 lanseras också RightSight med Smart Switching – adaptiv intelligens som väljer det bästa perspektivet mellan bordskameran och kameran som står i främre delen av rummet. På så sätt skiftar perspektivet intuitivt mellan personliga interaktioner och mer övergripande bilder av samtalen vid bordet.

AI-kameran Logitech Sight tar hybridmöten till nästa nivåSight kan integreras med ledande videomötesplattformar som Microsoft Teams, Zoom och Google Meet, vilket gör det lätt att använda hybridvänliga mötesfunktioner som Zoom Smart Gallerys och Microsoft Teams dynamiska visningslägen. Kompatibiliteten med populära plattformar innebär även att it-team kan lita på att deras smart room-teknik kommer att kunna möta medarbetarnas skiftande behov.

Lätt att installera

Logitech Sight är lätt att installera, med medföljande monteringsmöjligheter och integrerad kabelhantering – en viktig funktion för it-team som behöver möteslokaler med flexibel och skalbar utformning. Administrativa aspekter sköts enkelt via Logitech Sync, ett gratisprogram som möjliggör enhetsövervakning, uppdatering och felsökning från ett molnbaserat gränssnitt. Logitech Sight är kompatibel med Rally Bar och Rally Bar Mini, så it-team kan smidigt implementera den nya tekniken tillsammans med sina befintliga videobommar.

Logitech Sight är den senaste i en rad innovationer som utformats för att ge alla medarbetare lika villkor, vare sig de väljer att samarbeta från kontoret, hemifrån eller rentav från andra städer. Sight förbättrar inte bara RightSight 2 Speaker View utan samverkar även med Scribe, Rally Bar och Rally Bar Mini för att lösa en av arbetslivets viktigaste utmaningar: att göra möten mer likvärdiga för alla.

Hållbar utveckling

Logitech strävar efter att skapa en mer klimatsmart värld och vi arbetar aktivt med att minska vårt koldioxidavtryck. Därför tillverkas Logitech Sight av material med så litet avtryck som möjligt, bland annat återvunnen plast och kolsnålt aluminium. Produkten säljs i ansvarsfullt tillverkad förpackning.

Pris och tillgänglighet

Logitech Sight släpps i Sverige sommaren 2023 till ett cirkapris på 25 999 SEK.

Relaterade Artiklar